20 februarie 2020

Brâncuși si Sahaja Yoga


 
Aflată în vizită în România, Shri Mataji Nirmala Devi a spus despre Coloana Infinitului că este un simbol al  energiei Kundalini.

""Dumnezeirea este pre­tutindeni; şi când uiţi cu desăvârşire de tine însuţi, şi când te simţi umil, şi când te dăruieşti. Divinitatea rămâne în opera ta; ea este magică...""  Brâncuși

In imagine: Spiritul lui Buddha sau Regele Regilor""În India am regăsit la paix et la joie  ( pacea și bucuria )"" spunea Brâncuși fascinat de spiritualitatea indiană. Iată cum descrie el Realizarea Sinelui, experiență posibilă astăzi prin metoda Sahaja Yoga:


“”Ceea ce le lipsește oamenilor din vremea noastră e dimensiunea cosmică, sentimentul acesta al aventurii spiritului, dincolo de realitatea aparentă.
Oamenii actuali nu au antene pentru a pătrunde în realitatea adevărată, în singura realitate care contează. Se lasă amăgiți de aparențe și se opresc la ele. Nu merg mai departe. Pentru că îi împiedică această stupidă nevoie de securitate care taie aripile aventurii și care ferecă spiritul în închisoarea conformismului. 


Întotdeauna, ceea ce m-a susținut a fost bucuria. În cele mai grele împrejurări ale vieții, am știut s-o găsesc în drumul meu. Mergeam cântând. Știam că ceea ce trebuie să se întâmple se va întâmpla. Și nimic nu mă oprea. Pe acest sentiment al minunii pe care o reprezintă viața, al bucuriei, e clădită toată opera mea.” 


Constantin Brâncuși - octombrie 1938