29 noiembrie 2019

Shri Mataji despre William BlakeMulţi oameni nu l-au înţeles pe William Blake deoarece el a scris, după părerea lor, într-un limbaj abstract sau într-un limbaj ermetic pe care doar el l-a înţeles.
 Însă eu sunt fericită că sahaja yoghinii îl înţeleg atât de bine, pe el cât şi profeţiile făcute de el despre Anglia. Oamenii obişnuiau să îl ridiculizeze, l-au ridiculizat. Chiar şi în zilele noastre, lor nu le vine să creadă că Ierusalimul poate fi fondat/construit în Anglia. 
Lor nu le vine să creadă că oamenii care, veacuri de-a rândul, nu s-au gândit la nimic altceva decât la materialism, pot să adere la spiritualitate într-o asemenea măsură, încât acel spaţiu să devină Ierusalim şi că întreaga lume să vină şi să-şi aducă omagiul acestui Tărâm Sfânt cum este Anglia, nu au crezut că această ţară devine Tărâmul Sfânt. 
Este un adevăr! Pentru că William Blake a visat asta, şi-a dorit asta, deoarece a cunoscut valoarea acestei ţări: această ţară a fost atinsă de picioarele lui Hristos. 
Încă din vechime, oamenii de aici au cunoscut despre Kundalini . Chiar şi dacă această cunoaştere a fost pierdută, a rămas în istorie iar Blake a ştiut despre aceasta, a vorbit despre aceasta. În timpul vieţii lui, se poate ca oamenii să nu-l fi înţeles niciodată – ei trebuie să fi gândit că este cu adevărat un om nebun sau altceva, un fantezist sau vreun fel de poet care nu înţelege realitatea. Dar ceea ce el a scris, fiecare cuvânt din ceea ce a scris este Adevăr.
 Un astfel de spirit măreţ a trăit în oraşul Hampstead, este aşa o binecuvântare, o mare binecuvântare. Astfel de oameni, fie că scriu sau nu, ei îşi lasă amprenta, înălţimea lor spirituală devine piatră de hotar pentru voi oamenii care au trăit acolo: aspiraţiile li se schimbă, priorităţile le devin diferite – schimbarea este atât de subtilă, ea trebuie văzută, trebuie simţită, trebuie înţeleasă.”Shri Mataji Nirmala Devi, Program Public, Hampstead Town Hall, Londra (Anglia), 28 Noiembrie 1981