10 martie 2016

Principiul Universal al Păcii celebrat internațional la 21 martiePe data de 21 martie 2016, România se alătură celor peste 30 de ţări, de pe 4 continente, care celebrează ziua de naștere a lui Shri Mataji Nirmala Devi - fondatoarea Sahaja Yoga – prin manifestări reunite sub emblema Zilei Internaţionale a Păcii Interioare. Evenimentele sunt menite să aducă în atenţia colectivă importanţa echilibrului interior al fiecărui individ şi a coexistenţei paşnice, în construirea unei păci durabile la nivel global.

„Războaiele izbucnesc mai întâi în mintea oamenilor. Aşadar, în mintea oamenilor trebuie construite mijloacele de apărare a păcii.” (Constituţia UNESCO)
„Adevărata pace nu înseamnă doar absenţa tensiunii, dar şi prezenţa dreptăţii.” (Martin Luther King)
„Încearcă să devii nu atât un om de succes, cât un om de valoare!” (Albert Einstein)
„Fii tu însuţi schimbarea pe care ţi-o doreşti în lume!” (Mahatma Gandhi)
„Nu putem avea pace în lume până ce nu vom avea pace interioară în fiecare individ.” (Shri Mataji Nirmala Devi, Fondatoarea Sahaja Yoga)

De-a lungul timpului, mulţi savanţi, artişti şi filozofi ce şi-au lăsat amprenta cunoaşterii lor asupra istoriei şi literaturii au ajuns la concluzia că pacea lumii nu poate fi realizată fără dobândirea păcii interioare la nivelul fiecărui individ. Şi totuşi, în ciuda acestui mesaj sublim de toleranţă şi pace ce poate fi întâlnit în filozofia culturilor din întreaga lume şi care a pus bazele multor cooperări şi a dreptului internaţional, realitatea dramatică actuală relevă o lipsă de umanitate a omului, aşa cum o vedem din ştirile cotidiene.

Organizatorii își propun să dedice ziua de 21 martie Principiului Universal al Păcii, prin omagierea unor figuri care au inspirat şi au personificat acest mesaj în ultimul secol, de la Gandhi, Martin Luther King, Einsten, Nelson Mandela, la Shri Mataji Nirmala Devi.

Manifestările din România vor avea loc în multe din orașele mari.

În Bucureşti:
Luni 21 martie 2016, ora 18:15, Casa de Cultură ”Friedrich Schiller”, etaj 1, Str. Batiştei nr.15.

Cei interesați pot afla o amplă prezentare a manifestărilor din lume, vizitând website-ul evenimentelor   http://www.innerpeaceday.com/

Ziua Internaţională a Păcii Interioare este organizată de Asociaţiile Sahaja Yoga din întreaga lume. La 27 mai 2010, Sahaja Meditation din SUA a intrat într-un parteneriat cu Centrul UNESCO pentru Pace, pentru a promova înţelegerea misiunii şi a idealurilor UNESCO şi pentru transpunerea lor în programe care să contribuie la formarea unei noi generaţii de ambasadori ai păcii. (http://www.unescocenterforpeace.org/partners/)