6 iunie 2015

Adi Shakti - Mama Divină, Puterea lui Dumnezeu


Shri Mataji despre:
- Shri Adi Shakti, Duhul Sfânt sau Mama Divină;
- Energia interioară Kundalini - reflectare a lui Adi Shakti în ființa umană;
- meditația și rolul ei după activarea energiei Kundalini.

„Ar trebui să înțelegem foarte limpede ce este Adi Shakti. Spunem că este Dorinţa Pură a lui Dumnezeu cel Atotputernic, Sadashiva. Dar care este Dorinţa Pură a lui Dumnezeu cel Atotputernic?

Dacă v-ați observa dorinţele – de unde vin ele? Nu din Iubire Divină, ci din iubire carnală, din iubire materială, din iubire pentru putere. În spatele tuturor acestor dorinţe stă o iubire. Dacă n-aţi iubi un lucru, nu l-aţi dori. Deci aceste tipuri lumeşti de iubire pe care le aveţi, pentru care cheltuim atât de mult din timpul nostru, în mod inutil, în realitate nu vă dau satisfacţie, pentru că ceea ce aveţi nu este iubire adevărată, ci doar o amăgire de moment. După care vă săturaţi de acel lucru şi treceți la un altul şi un altul.

Adi Shakti este deci întruparea Iubirii Divine a lui Dumnezeu, este Iubirea Pură a lui Dumnezeu.
Gândiţi-vă la un Tată care a pus toată Iubirea Lui într-o personalitate. Şi El priveşte doar jocul Dorinţei Lui, al Iubirii Lui. O priveşte cum lucrează.

În India s-a vorbit cu mult timp în urmă despre Kundalini, despre faptul că ea este reflectarea lui Adi Shakti în interiorul nostru. Această Adi Shakti este Puterea Iubirii, a Iubirii pure, a Compasiunii. Ea nu conține altceva. Dar această Iubire pură este atât de puternică, atât de puternică… Este puterea pe care Ea a dat-o Mamei Pământ și, datorită căreia, Mama Pământ, oricât de multe păcate am comite, îşi revarsă iubirea prin intermediul lucrurilor frumoase oferite nouă.

Aflăm de asemenea această Iubire exprimată în atâtea moduri, în galaxiile și stelele pe care le vedem... Dacă vreţi să priviţi lucrurile în mod ştiinţific, ştiinţa este un lucru lipsit de iubire. Chiar şi atunci când oamenii vorbesc despre Yoga, ei nu vorbesc despre iubire şi compasiune. Atunci când nu există iubire şi compasiune într-o persoană, nu poate exista nicio scânteie divină în acea persoană. Totul este deplin cufundat în această Iubire Divină - tot ce este creat pe acest Pământ, tot ce este creat în acest univers, ca şi în toate universurile, totul se datorează Iubirii Mamei Divine.

În meditaţie veţi simţi iubirea, Iubirea Divină, frumuseţea Iubirii Divine. Întreaga perspectivă se schimbă. O persoană meditativă are o atitudine, un temperament şi o viaţă foarte diferite şi trăieşte în permanență într-o stare de deplină mulţumire interioară.

Pentru a ajunge la frumuseţea voastră, la gloria şi la propria personalitate măreaţă, singurul lucru pe care trebuie să-l faceţi cu dedicare este să meditaţi.”

6 iunie 1993 – Cabella Ligure, Italia