6 martie 2015

Despre trezirea deplină a eului spiritual


Shri Mataji despre importanța și puterea ancorării în Adevărul eului spiritual, după realizarea acestuia/Realizarea Sinelui/activarea energiei interioare Kundalini.

„Întâi de toate faceți-vă introspecția și vedeți singuri unde vă aflați. Voi sunteți propriul vostru dușman. Nimeni altcineva nu este dușmanul vostru.

Niciun bhoot (unitate de interferență psihică parazită, n.tr.) nu este dușmanul vostru, în sensul că, dacă nu îi permiteți, el nu poate fi acolo! Nicio persoană negativă nu este dușmanul vostru, pentru că ea nu poate avea vreo influență dacă sunteți echipați spiritual. Prin urmare voi sunteți propriul vostru dușman, este evident. Singura modalitate de a scăpa de acest dușman al vostru este dedicarea.

Și, de fapt, dedicarea înseamnă să întoarceți spatele sinelui vostru de până acum și să aveți toată atenția asupra personalității divine din voi. Odată ce personalitatea divină se manifestă în voi, devoțiunea nu va mai fi o problemă. Veți deveni una cu acea personalitate și veți începe să vă bucurați de ea.

Dar pentru aceasta este nevoie de o purificare reală, de introspecție deplină, de dedicare. Înseamnă a rămâne ancorați în acel Adevăr pe care l-ați aflat. Și de aici să răspundeți provocărilor. Fără această ancorare, nu o puteți face, sursa puterii voastre este acolo. Voi sunteți ancorați în Adevăr. Și asta vă dă atâta putere, atâta forță. Toate marile personalități, dacă vedeți – Christos a manifestat această putere, Mahomed a avut-o -, ele toate au avut această putere de a spune Adevărul, cu curaj deplin, cu acea determinare și convingere că oamenii îl vor accepta. Și ei au suferit chiar pentru aceasta, nu le-a păsat. Dar tot ceea ce este Adevăr trebuie spus.”

6 august 1982 – Londra, Anglia