19 septembrie 2014

Sahaja Yoga în Tabăra de vară IMUN 2014 a Centrului UNESCO pentru Pace4 tineri sahaja yoghini din Belgia, Spania, Australia și Canada au participat între 20 iulie-2 august 2014, la Washington DC, alături de 150 de studenți din 35 de țări din întreaga lume, la programul taberei de vară IMUN (International Model United Nations) a Centrului UNESCO pentru Pace. Sahaja Meditation este începând cu 2010 partener al Centrului UNESCO pentru Pace.

Studenții participanți au putut beneficia de patru sesiuni de prezentare a meditației Sahaja Yoga, urmate de workshopuri și programe de follow up.


Tabăra de vară IMUN (International Model United Nations) reunește în fiecare an, timp de două săptămâni, tineri cu vârste între 14 și 22 de ani. Misiunea Organizației Națiunilor Unite și UNESCO este reflectată de activitățile taberei, care servește drept forum pentru studenții din întreaga lume. Subiectele discutate includ provocările majore cu care se confruntă lumea în prezent, în domenii cum ar fi pacea mondială, progresul economic, drepturile omului și securitatea. Tabăra are ca scop educarea participanților în multiple domenii: educația civică, comunicarea eficientă, globalizarea și diplomația multilaterală, promovând totodată importante valori: responsabilitatea și respectul personal și mutual, integritatea, spiritul idealismului, compasiunea și serviciul umanitar, recunoașterea diferențelor, înțelegerea internațională și interculturală.