5 mai 2014

Abandonul și deschiderea Sahasrarei


La 5 mai 1970, Shri Mataji a deschis chakra Sahasrara cosmică, eveniment care a făcut posibilă munca sa spirituală fără precedent de acordare în masă a Realizării Sinelui/conectării la Divinitate pentru milioane de oameni din întreaga lume.

Astăzi, de ziua Sahasrarei, vă oferim câteva fragmente dintr-un discurs în care Shri Mataji se referă la importanța abandonului în evoluția spirituală și în menținerea deschisă a chakrei Sahasrara (centrul energetic din creștetul capului - centrul yogăi sau al unirii cu Divinitatea), în atingerea conștiinței fără îndoială (Nirvikalpa samadhi).

„Ce este abandonul? Este bucurie, doar bucurie. « Atunci, de ce nu mă pot abandona? Ce îmi lipseşte? Sunt oare o persoană de un nivel inferior? Cineva care doar pretinde că este un căutător, dar nu este? Îmi lipsește onestitatea și de aceea nu mă pot abandona? Atunci de ce anume sunt mândru? De ce sunt atât de mândru de egoul meu? » Ce aveți de abandonat? O picătură trebuie să se dizolve în ocean pentru a deveni oceanul. Dar picătura nu poate fi mai măreață decât oceanul, nu-i aşa? Deci ce înseamnă abandonul? Este abandonul condiţionărilor noastre, al egoului nostru şi al barierelor artificiale pe care le-am construit în jurul nostru.

Nu are importanță ce anume îmbrăcaţi sau mâncaţi sau ce aveţi. Importante sunt lucrurile pe care le puteți dărui și cele la care puteţi renunţa. Trebuie să înțelegem, rămășițele vieţii lumeşti trebuie eliminate. Este vorba de progresul oamenilor care sunt asemenea sclavilor, legaţi în lanţuri - lanţuri ale dorinţelor, lanțuri ale complacerii în automulţumire, lanţuri ale letargiei, lanţuri ale egoului care este asemenea unui buștean. Deci trebuie să ne înţelegem condiția. Fiecare trebuie să-și înţeleagă condiția, faptul că prin voi trebuie să vină salvarea acestei lumi. Voi sunteţi aleşi pentru emanciparea întregii umanităţi. Divinul vrea ca voi să fiţi canalul, instrumentul pentru înfrumuseţarea acestui univers, pentru manifestarea ultimă a Iubirii lui Dumnezeu.

Abandonul este deschiderea Sahasrarei, menţinerea ei complet deschisă, astfel încât starea de Nirvikalpa să fie stabilizată în noi.”

Shri Mataji Nirmala Devi – Viena, 4 mai 1985