18 aprilie 2014

Paște Fericit!


Vă urăm tuturor Sărbători Pascale pline de pace și cele mai alese daruri ale sufletului!

Vă oferim câteva fragmente din discursul lui Shri Mataji cu prilejul Paștelui, Londra 1984, care se referă la semnificația Învierii și timpul prezent al realizării sinelui în masă.

▫▫▫

Astăzi celebrăm învierea lui Christos. Totodată trebuie să sărbătorim învierea fiinţelor umane, care au devenit suflete realizate.

Prin aceasta trebuie să înţelegem că intrăm într-o nouă conştiinţă. Pentru Christos nu era necesar să intre într-o nouă conştiinţă. El a trebuit să se întrupeze şi să arate din nou acestei lumi că sunteţi viaţă eternă, că aveţi o viaţă care este spirituală, care nu piere niciodată.

Trebuie să vă înălţaţi până la acel nou tărâm care este regatul lui Dumnezeu Cel Atotputernic, pe care voi îl numiţi Împărăţia lui Dumnezeu. Şi Christos i-a spus aceasta foarte clar lui Nicodim, că „Trebuie să vă naşteţi din nou". Și când acesta a întrebat: „Trebuie să intru înapoi în pântecul mamei, pentru a mă naşte din nou?”, El i-a răspuns atât de clar, atât de clar. Cei care nu vor să vadă pot rămâne orbi, dar El a spus foarte, foarte clar: „Nu, aceasta înseamnă că orice este născut din carne este carne, și orice este născut din Spirit este Spirit.”