1 decembrie 2013

Profețiile se împlinesc: Bhrigumuni, Nadi Granth


Vechiul tratat de astrologie Nadi Granth a fost scris în sanscrită pe frunze de lotus, acum aproximativ 2000 de ani, de către astrologul indian Bhrigumuni. Tratatul a fost actualizat și tradus în marathi de Acharya Kakayyar Bhujander Tatwacharya, cu circa 300 de ani în urmă, sub denumirea de Kak Nadi. Extrasul de mai jos, preluat de editorul modern Shantaram Athvale din Kak Nadi, formulează o uimitoare prezicere a venirii lui Shri Mataji, a începuturilor Sahaja Yogăi și a efectelor sale asupra umanității.

▫▫▫

„Când Jupiter se va afla în Pești, un mare yoghin se va reîncarna pe Pământ. Prin 1970 (anul când Shri Mataji a inițiat metoda Sahaja Yoga, de emancipare în masă a ființelor umane, n.tr.) va fi devenit destul de evident pentru mulți oameni că o nouă eră va fi început. Kaliyuga (Epoca întunericului, n.tr.) se va încheia și Kritayuga (Epoca transformării, n.tr.) va începe. Axa Pământului se va înclina și orbita sa se va apropia tot mai mult de Soare. Viața oamenilor va suferi o transformare revoluționară. Un mare Yoghin se va încarna în acea vreme.

Până la acel moment un yoghin sau un adept putea atinge beatitudinea conferită de Moksha/Eliberare și afla sensul ultim al vieții sale numai urmând calea devoțiunii, cunoașterii și Patanjali Yoga, dar el trebuia să treacă prin penitențe severe pentru a trezi puterile latente ale diferitelor chakre ale corpului său și pentru a ilumina, în cele din urmă, puterea lui Kundalini.

Prin noua metodă de yoga concepută de marele Yoghin, ființele umane vor putea atinge bucuria Mokshăi în timpul unei singure vieți. Nu vor mai fi necesare renunțarea la corp sau moartea pentru a atinge Moksha. Brahmananda (extazul eliberării, n.tr.), pe care până atunci doar mari sfinți au fost capabili să îl experimenteze, și aceasta numai intrând în starea de Samadhi în momentul morții, prin acest nou tip de yoga va putea fi atins de ființe umane obișnuite, fără a fi nevoie să intre în starea de Samadhi la momentul morții.

La început, va fi posibil ca doar o persoană din milioane să atingă această Yoga (unire cu Divinul, n.tr.) și Moksha. Însă, după un anumit timp, cu ajutorul acestei Yoga, întreaga rasă umană va putea învinge moartea. Oamenii nu vor mai trebui să se îngrijoreze pentru hrană, adăpost sau veșminte. Ei vor obține Yoga - Unirea cu Dumnezeu ducând o viață obișnuită. Nu va mai fi nevoie de spitale, întrucât nu vor mai exista boli.
La început, marele Yoghin va fi capabil să vindece bolile cu o simplă atingere. Bătrânețea cu urmele ei destructive asupra corpului nu va mai exista, oamenii vor avea corpuri celeste.

Datorită noilor descoperiri științifice, știința și religia vor deveni una. Cu ajutorul științei, existența lui Dumnezeu și a sufletului vor putea fi dovedite. Vălul ignoranței și al Mayei/Iluziei vor fi date la o parte și Brahmananda, Moksha, care anterior puteau fi atinse doar de yoghini, ca rezultat al unui efort considerabil și al unor severe penitențe, vor deveni ușor accesibile pentru multe ființe umane.”