22 decembrie 2013

Mesajul lui Iisus Christos - II

Raphael, Madonna and Child 

„Din copilărie și până la moartea Sa, a fost o persoană foarte veselă, a întruchipat fericirea, a întruchipat bucuria. A venit pe acest pământ pentru a vă face pe toţi fericiţi, pentru a vă da lumina fericirii, iluminând în voi sursa bucuriei care este Spiritul din inima voastră. Nu a venit numai pentru a vă salva, ci în primul rând pentru a vă da bucuria, fericirea. Pentru că în ignoranţa și în stupiditatea lor, fiinţele umane îşi fac rău în mod inutil şi se autodistrug.

Și El este copilul divin, iar faptul că a venit pe pământ în forma unui prunc este evenimentul care ne aduce cea mai mare bucurie. De aceea pentru noi toţi, pentru întregul univers, Crăciunul ar trebui să fie o celebrare de mare bucurie. Pentru că El ne-a adus lumina prin care am putut vedea că există Cineva numit « Dumnezeu », Cineva care va îndepărta această ignoranţă.

Remarcați cum a mers El şi a vorbit mulţimilor, cum Şi-a deschis braţele către toți cei din jur şi cum a încercat să le dea fericire. El a spus că vă veți naște a doua oară. Cu alte cuvinte, El a trebuit să împlinească această muncă subtilă şi v-a promis că urmează să vă nașteți a doua oară cândva. Christos trebuie să se nască în interiorul nostru.

El a promis că urmează să fiţi botezaţi, să vă nașteți a doua oară. Și astăzi, în Sahaja Yoga, această promisiune este împlinită. Bucuraţi-vă deci că la nivelul chakrei Agnya Christos e născut în voi și rezidă acolo și ştiţi cum puteți să-I cereţi oricând ajutorul.

Dar lucrul fundamental pe care trebuie să-l înţelegeţi este acela că a venit timpul să primiţi tot ceea ce a fost promis în Scripturi. Nu doar în Biblie, ci în toate Scripturile lumii. Astăzi a venit timpul. S-a spus că trebuie să deveniţi un creştin, un brahmin, un pir, doar prin trezirea energiei Kundalini. Nu există o altă cale.”

Shri Mataji Nirmala Devi - Caxton Hall, Londra, 10 decembrie 1979

Glosar

Agnya – Chakra/Centrul de energie subtilă din mijlocul frunții, guvernat și deschis în calea lui Kundalini, în plan cosmic, de Iisus Christos.

Kundalini - energie interioară subtilă, reflectare a Energiei Divine Primordiale/Duhului Sfânt în fiinţa umană ; rezidă în osul sacru de la baza coloanei vertebrale și este vehicolul experienței sacre de conectare a ființei umane cu Divinitatea, experiență promisă de toate religiile şi tradiţiile spirituale.

pir – titlu acordat maeștrilor sufi

Spirit – Spiritul individual, Atman, reflectarea în ființa umană a esenței divine a lui Dumnezeu Tatăl; Spiritul rezidă în organul inimii înainte de Realizarea Sinelui/activarea energiei Kundalini.