21 decembrie 2013

Mesajul lui Iisus Christos - I

William Blake, The Virgin and Child in Egypt

În ajunul Crăciunului, vă oferim câteva fragmente dintr-o Conferință publică susținută de Shri Mataji la Londra, în decembrie 1979, în care se referă la mesajul încarnării lui Iisus Christos.

„Ca ființă umană El a venit pe acest pământ. Şi munca subtilă pe care a trebuit să o împlinească a fost aceea de a ilumina conştiinţa umană cu simţul înţelegerii, sau, am putea spune mai exact, cu actualizarea la nivelul conștiinței fiinţelor umane a faptului că ele nu sunt acest corp, ci Spiritul. Mesajul lui Christos este Învierea Sa - cu alte cuvinte adevărul că voi sunteţi Spiritul, și nu corpul vostru.

Și când a venit pe acest pământ, într-un corp, asemenea unei fiinţe umane, El a vrut să arate un alt lucru, anume că Spiritul nu are nicio legătură cu banii sau cu puterea.

El a venit pentru a crea acest pasaj al Agnyei, aşa cum vedeţi aici, între Vishuddhi şi Sahasrara. El s-a născut în Fiinţa Primordială, Virata, pentru a deschide acea poartă. Pe parcursul evoluţiei, fiecare încarnare a venit pe acest pământ pentru a deschide o anumită poartă în interiorul nostru şi pentru a crea acea deschidere sau acea iluminare în conştiinţa noastră. Christos a venit special pentru a deschide această poartă îngustă, care este presată de către egoul şi superegoul nostru. Egoul şi superegoul sunt cele două produse ale procesului nostru mental. Pe de o parte sunt gândurile despre trecut, de cealaltă parte gândurile despre viitor. El a venit pentru a crea acea breșă, pentru a traversa acea breșă.”

Shri Mataji Nirmala Devi - Caxton Hall, Londra, 10 decembrie 1979

Glosar

Agnya – Chakra/Centrul de energie subtilă din mijlocul frunții, guvernat și deschis în calea lui Kundalini, în plan cosmic, de Iisus Christos.

Sahasrara – Chakra/Centru de energie subtilă situat în creștetul capului. La nivelul său se obține starea de yoga, de conectare cu energia cosmică divină, atunci când energia Kundalini străpunge acest centru.

Spirit – Spiritul individual, Atman, reflectarea în ființa umană a esenței divine a lui Dumnezeu Tatăl; Spiritul rezidă în organul inimii înainte de Realizarea Sinelui/activarea energiei Kundalini.

Virata - Marea Fiinţă Cosmică Primordială, a cărei reflectare se regăsește, la nivelul corpului energetic subtil, în ființa umană.

Vishuddhi – Chakra/Centru de energie subtilă situat la baza gâtului și guvernat de Shri Krishna.