29 decembrie 2013

La Mulți Ani 2014!


Vă urăm tuturor un An Nou 2014 de împliniri spirituale și lumină!

La Mulți Ani!

Vă oferim la cumpăna dintre ani câteva fragmente din discursul lui Shri Mataji cu prilejul Anului Nou - 1 Ianuarie 1983, Kolhapur, India.

„Fiecare An Nou vine, pentru că trebuie să ne îndreptăm către ceva nou. Totul a fost astfel conceput încât soarele trebuie să se deplaseze timp de 365 de zile, după care vine un nou an. De fapt, întregul sistem solar se mişcă după o traiectorie în spirală. Astfel că poziţia sistemului solar este categoric mai înaltă, în fiecare an poziţia este mai înaltă pe această spirală. Deci, nu este vorba numai de trecerea a 365 de zile, ci şi de un pas înainte, mai sus, pe spirala evoluţiei. Putem vedea cum, în conştiinţă, fiinţele umane s-au ridicat, fără îndoială, cu mult mai mult decât, să spunem, nivelul lor de acum 2000 de ani.

Primul sistem care a generat întregul univers a fost primul model, am putea spune, care a fost creat. Şi acel model a fost în mod necesar unul perfect. A fost un model perfect, care apoi a început să desăvârşească restul universului. Astfel, modelul perfect este conţinut în principiul evoluţiei. Şi el generează această ascensiune/evoluţie. Desăvârşirea restului universului are loc în diferite direcţii.

Astăzi ne referim la Principiul Mahalakshmi. Mahalakshmi, aşa cum v-am spus, este un principiu perfect. Este născut perfect, va rămâne perfect, va fi etern perfect, astfel încât nu este necesar să fie corectat.

Trebuie să acordăm atenţie principiului Mahalakshmi al ascensiunii noastre. Mahalakshmi Tattwa trebuie să fie asemenea unei forţe ascensionale. Pentru a o concentra în interior, trebuie să vă analizaţi cu atenţie. Întâi de toate, încercaţi să vă clarificaţi mental ideile şi înţelegerea, este important. Deoarece Mahalakshmi Tattwa, în cele din urmă, funcţionează la nivelul creierului. Iluminarea creierului este realizată de Mahalakshmi Tattwa. Ea vă conferă Sat - Adevărul.

Mai întâi avem calitatea gravităţii, a demnităţii voastre: cum vorbiţi, cum vă sunt limbajul şi comportamentul. Apoi, un alt aspect este: cât de mult magnetism aveţi? Magnetismul este farmecul inefabil al unei persoane. Acest farmec vine din propria voastră personalitate. Shri Ganesha este baza acestui magnetism. Inocenţa este cel mai bun mod de a avea acest magnetism. Magnetism înseamnă că o astfel de persoană atrage alte persoane, datorită forţei, a calibrului său, datorită calităţii sale.

Parfumul unei persoane este iradiat în primul rând de principiul Ganesha din interior. Farmecul şi carisma, temperamentul carismatic al unei persoane vin, în primul rând, prin Ganesha Tattwa, prin inocenţă.

O persoană spirituală este numai inocenţă, numai inocenţă. Inteligenţa nu joacă vreun rol, este doar inocenţă. Tot ceea ce o astfel de persoană spune vine din inocenţă. Ea nu are acel tip de inteligenţă pe care oamenii îl dezvoltă prin lectură, prin raţiune şi prin analiză, nimic de acest fel. Ea are doar inocenţă pură şi totul funcţionează cât se poate de bine. Ea spune doar ceea ce ştie şi ceea ce ştie este lucrul cel mai însemnat.

Inocenţa nu poate fi distrusă; este atotpătrunzătoare şi nu poate fi distrusă. Poate fi doar adumbrită, diminuată. Încercaţi să dezvoltaţi acea inocenţă care este baza Mahalakshmi Tattwa, esenţa Mahalakshmi Tattwa.

Expresiile exterioare sunt gravitatea, greutatea, demnitatea, comportamentul. Aspectul interior, Tattwa, principiul pe care se bazează, este inocenţa. Permiteţi inocenţei din voi, inocenţei pure şi demnităţii voastre să crească. Este foarte important să aveţi demnitate.

Aş vrea să dezvoltaţi concentrarea minţii, astfel încât să vă ridicaţi deasupra tuturor celorlalte false identificări şi să vă identificaţi cu Spiritul pur, prin principiul vostru Mahalakshmi.”

Glosar

Mahalakshmi - Energia Divină a evoluției ce guvernează Sushumna nadi (canalul central de energie subtilă situat de-a lungul coloanei vertebrale); Fecioara Maria a fost una dintre încarnările acestui principiu al Divinității.

Shri Ganesha - copilul divin cu cap de elefant, zeitate hindusă ce întruchipează calitățile purității, inocenței, castității, auspiciozității și înțelepciunii.

Tattwa – principiu.