17 decembrie 2013

Despre etapele ascensiunii spirituale


Shri Mataji despre importanța Realizării Sinelui (activarea energiei interioare Kundalini) și etapele creșterii spirituale.

„Cu mintea complet abandonată trebuie să faceţi pelerinajul acestui castel, să spunem. Este doar o frântură din tapas (penitențe, n.tr.) pe care trebuie să le faceţi, pentru că mi s-a spus că unii dintre voi au avut mici greutăţi şi aţi suferit puţin pe drumul vostru, în pelerinaj. Dar este amuzant să fii îndrăzneţ şi să mergi în locuri unde demonii nu îndrăznesc să ajungă, şi dacă ştiţi cum să vă amuzaţi de aşa-numitul disconfort, atunci să ştiţi că sunteţi pe calea cea bună şi, când veţi începe să aveţi discernământ în mod automat, ar trebui să ştiţi că progresaţi.

Dacă deveniţi mai liniştiţi şi mânia dispare de îndată ce vedeţi pe cineva atacându-vă, atunci să ştiţi că progresaţi. De îndată ce vedeţi că asupra voastră se abate o încercare grea sau o nenorocire, iar voi nu vă îngrijoraţi, atunci să ştiţi ca progresaţi. Când prefăcătoria nu vă poate impresiona, să ştiţi că progresaţi. Când nici bunăstarea materială a altora nu vă face nefericiţi, să ştiţi că progresaţi. Niciun efort şi nicio suferinţă nu sunt de ajuns pentru a deveni Sahaja yoghin. Orice ar încerca cineva, nu poate deveni Sahaja yoghin, în vreme ce voi aţi devenit fără vreun efort. Sunteţi, prin urmare, ceva deosebit.

Şi, odată ce veţi înţelege că sunteţi deosebiţi, veţi deveni umili. Când se întâmplă asta, şi deveniţi umili constatând că aţi dobândit ceva, că aveţi unele puteri, că iradiaţi inocenţă, că aveţi discernământ şi, prin aceasta, deveniţi o personalitate cu mai multă compasiune şi umilinţă, o personalitate mai dulce, atunci ar trebui să aveţi credinţa că vă aflaţi în inima Mamei voastre. Acesta este semnul unui nou tip de Sahaja yoghin, acum, în noua eră care trebuie să avanseze cu o nouă forţă. Şi în care veţi creşte atât de repede, încât fără meditaţie, veţi fi în meditaţie. Fără a fi în prezenţa mea, veţi fi în prezenţa mea. Fără să cereţi, veţi fi binecuvântaţi de Tatăl vostru. Pentru aceasta sunteţi aici; şi din nou vă urez bun venit în această nouă eră, astăzi, în această zi măreaţă a Sahasrarei (chakra din creștetul capului, a unirii cu Divinitatea, n.tr.) .”

Château de Mesnières - Rouen, Franţa, 5 mai 1984