23 decembrie 2013

Crăciun Fericit!

Vă urăm tuturor un Crăciun Fericit alături de cei dragi, în pace, armonie și bucurie!

Fra Beato Angelico, detaliu al lui Christos copil din Madonna delle Ombre

Mesajul lui Iisus Christos - III

„Judecata de Apoi este de asemenea acum. Numai prin trezirea lui Kundalini Dumnezeu vă va judeca. Cum altfel v-ar putea El judeca?

După numărul saloanelor de coafură la care ați mers? După numărul costumelor pe care vi le-ați făcut cu ocazia Crăciunului? Sau după cadourile pe care le-aţi cumpărat și numărul felicitărilor pe care le-aţi trimis? Sau după numărul celor cărora le-aţi trimis alte lucruri, posibil nu foarte plăcute? Nu acestea sunt criteriile. Sau, ar putea fi preţul la care aţi cumpărat toate aceste lucruri? Sau modul prin care ne facem speciali? Cum vom fi judecaţi de Dumnezeu? Oamenii spun că nu vom fi judecaţi superficial. Atunci, să vedem, ce profunzime am dobândit? Cât de adânc putem merge în profunzimea noastră? Cel mult vom ajunge într-un punct în care ne vom identifica, din nou, cu un concept. Astfel, orice profunzime atingem, ea rămâne în planul raţionamentelor, sfârșește într-un concept, dincolo de care nu putem trece. Deci, cum putem fi judecaţi?

Cum va fi judecată spiritualitatea voastră? Cum este judecată o sămânţă? Prin felul în care încolţeşte. Atunci când puneţi sămânţa la încolţit şi îi vedeţi puterea de germinare, vă daţi seama dacă este o sămânţă bună sau nu. În acelaşi mod veţi fi judecaţi şi voi - prin felul în care germinaţi, prin felul în care vă primiţi Realizarea, prin modul în care o stabilizaţi şi o respectaţi. Acesta este criteriul după care veţi fi judecaţi, și nu după tipul de haine pe care le purtaţi, după partida pe care o faceți sau coaforul la care mergeți. Nici după poziţiile înalte pe care le ocupaţi sau după statutul de mari politicieni sau mari birocraţi pe care l-ați dobândit.

Este o judecată în care o mică pană va cântări mai mult, mult mai mult decât o corabie. Este un alt tip de judecată a unei personalităţi. Puteţi vedea cum Christos a fost judecat de fiinţele umane şi cum a fost El judecat de Dumnezeu. El s-a născut și și-a aflat leagănul în paie, asemenea unei pene. Mama Sa nu a simțit vreun disconfort al Lui. În același mod, cei care prin comportamentul lor nu i-au oprimat pe alţii și nu au recurs la acțiuni de oprimare, vor fi judecaţi ca fiind oamenii cei mai valoroşi.

Până când nu cunoașteți absolutul, orice acţiune întreprindeţi, ea va conţine un pic de ignoranţă.

A venit timpul să fie judecat binele şi răul. Nu mai puteţi răstigni pe nimeni acum. Fiecare va fi judecat prin trezirea lui Kundalini.”

Shri Mataji Nirmala Devi - Caxton Hall, Londra, 10 decembrie 1979

Glosar

Kundalini - energie interioară subtilă, reflectare a Energiei Divine Primordiale/Duhului Sfânt în fiinţa umană ; rezidă în osul sacru de la baza coloanei vertebrale și este vehicolul experienței sacre de conectare a ființei umane cu Divinitatea, experiență promisă de toate religiile şi tradiţiile spirituale.

Realizare – Realizarea Sinelui - străpungerea fontanelei de către energia subtilă Kundalini; conştiinţa Sinelui nou dobândită prin aceasta.