16 septembrie 2013

Sahaja Yoga la programul IMUN 2013 al Centrului UNESCO pentru Pace


8 tineri sahaja yoghini din Canada, Franța, Italia, Japonia, SUA, Africa de Sud și Belgia au participat la Washington DC, alături de studenți din peste 20 de țări din întreaga lume, la programul taberei de vară IMUN (International Model United Nations) al Centrului UNESCO pentru Pace. Sahaja Meditation este începând cu 2010 partener al Centrului UNESCO pentru Pace.


În cele 2 săptămâni ale manifestării, tinerii au participat la workshop-uri care i-au familiarizat cu experiențe de team-building, diversitate culturală și rezolvarea conflictelor, au călătorit la Baltimore, New York și în insulele Ellis și Liberty, au asistat la prezentări având ca tematică o largă varietate de subiecte globale. Parte a experienței lor a fost și participarea la o simulare UN, în care și-au asumat rolul de reprezentanți ai țărilor lor, au purtat dezbateri și au emis rezoluții în chestiuni ce afectează populația în diverse regiuni ale globului.


Toți participanții la conferință au putut experimenta pe întreaga perioadă a programului meditația Sahaja Yoga și tehnicile de echilibrare interioară. Tabăra s-a încheiat cu o seară multiculturală.


Tinerii care au demonstrat cele mai bune calități de ambasadori ai țărilor lor au primit diplome de merit.