24 august 2013

Meditația este starea de conștiință fără gânduriShri Mataji despre meditație în Sahaja Yoga - Delhi, 30 martie 1976

« Noi nu putem medita (în sensul împlinirii unei acțiuni, n.tr.). Noi doar putem fi în meditație. Când spunem că avem de gând să medităm, nu are niciun înțeles. Noi trebuie să fim în meditație. Voi fie sunteți în casă, fie în afara ei. Nu puteți fi în casă și apoi spune că, „Acum sunt în afara casei”. Sau, atunci când sunteți în afara casei, nu puteți spune: „Sunt în casă”.

În același mod, voi vă deplasați în trei dimensiuni ale vieții voastre, cele ale ființei emoționale, fizice și mentale. Voi nu sunteți în interiorul vostru. Dar atunci când sunteți în interior, când vă aflați în conștiința fără gânduri, atunci nu numai că sunteți acolo, dar sunteți peste tot - pentru că acela este locul, este punctul în care voi sunteți cu adevărat în ființa universală. Acolo voi intrați în contact cu principiul divin, cu Shakti, cu puterea care pătrunde în fiecare particulă a materiei, în fiecare gând care este emoție, planificare și gândire, din întreaga lume. Voi pătrundeți în toate elementele care au creat acest pământ minunat. Pătrundeți în elementul pământ, pătrundeți în Akasha (eter), în Teja (lumină), în sunet.

Când spuneți „Meditez”, aceasta înseamnă că mergeți în starea de contopire cu ființa universală. Dar voi nu vă deplasați. Voi doar lăsați deoparte toate poverile, pentru a vă elibera de greutatea lucrurilor care nu vă permit să vă deplasați.

Când sunteți în meditație, trebuie să permiteți ființei voastre să fie în conștiința fără gânduri. Acolo, Inconștientul însuși, Achetana, va prelua totul.

Inconștientul își va împlini lucrarea, vă va purta acolo unde dorește să vă poarte. Păstrați conștiința fără gânduri tot timpul. Încercați să rămâneți în conștiința fără gânduri cât de mult puteți. Când sunteți în conștiința fără gânduri, trebuie să știți că vă aflați în Împărăția lui Dumnezeu și că făpturile Sale, demersurile Sale, conștiința Sa se vor îngriji de voi. »