12 iulie 2013

Kundalini, energia maternă a Duhului Sfânt - I


Vă oferim câteva fragmente dintr-o conferință publică având ca temă energia Kundalini, susținută de Shri Mataji la Weilburg, în Germania, la 11 august 1991.

Energia interioară Kundalini, reflectare a Energiei Divine Primordiale/Duhului Sfânt  în fiinţa umană, rezidă în osul sacru de la baza coloanei vertebrale. Ea este vehicolul experienței sacre de conectare a ființei umane cu Divinitatea, experiență promisă de toate religiile şi tradiţiile spirituale.

 „Întâi de toate, cred că cel mai important lucru pe care trebuie să-l înţelegeţi despre Kundalini a voastră este acela că Realizarea Sinelui este Cunoaşterea Sinelui. Iar cea care vă dă Cunoaşterea Sinelui este propria voastră Kundalini, pentru că atunci când se ridică, ea vă arată care sunt problemele din chakrele voastre.

Noi spunem că ea este dorinţa pură, dar nu ştim cu adevărat ce înseamnă puritatea. Înseamnă dorinţa voastră castă. Înseamnă că nu are niciun fel de poftă, lăcomie, nimic. Această putere este propria voastră mamă şi este așezată în osul triunghiular (sacrum, n.tr.). Este propria voastră mamă. Ştie totul despre voi, este asemenea unei benzi de înregistrare. Ştie totul despre voi şi este însăşi cunoaşterea, pentru că este atât de pură. Şi orice chakră atinge, ştie dinainte ce nu este în regulă cu acea chakră. Astfel că e pregătită şi se adaptează foarte bine, pentru ca voi să nu aveţi vreo problemă atunci când ea se ridică. Dacă vreo chakră este contractată, ea aşteaptă şi urcă deschizând încet acea chakră.


Această Kundalini este Puterea Primordială reflectată în voi. Și în interiorul fiinţei umane, ea este asemenea unui mănunchi de fire de energie. Este ca o frânghie, şi aceste firişoare de energie sunt toate răsucite împreună pentru a o forma pe Kundalini. În fiinţa umană, aceste firişoare sunt în număr de trei înmulţit cu şapte, adică douăzeci şi unu, ridicat la puterea o sută opt. Dar când Kundalini se ridică, doar unul sau două din aceste firişoare se ridică şi străpung zona fontanelei.

Prin Brahma Nadi ea începe să trimită acele fire. Prin aceasta, centrele de energie sunt relaxate. Prin relaxarea centrelor de energie, sistemul nervos simpatic începe şi el să se relaxeze. Când Kundalini ajunge la chakra Agnya, ochii încep să vi se relaxeze, pupilele încep să se dilate. Aşadar, puteţi vedea uşor la o persoană cât de departe a urcat Kundalini. Dacă a trecut de chakra Agya, atunci pupilele vor fi dilatate și ochii vor străluci. Apoi ea urcă în Sahasrara.

Kundalini este în întregime lumina pură a cunoaşterii, dragostei, compasiunii şi atenţiei. Toate aceste lucruri există în această energie. Noi cunoaştem multe tipuri de energie, cum ar fi cea electrică, energia luminii sau alte energii. Dar aceste tipuri de energie nu pot gândi, nu se pot adapta, nu pot acţiona singure. Trebuie ca noi să le manevrăm. Dar această energie este însăşi energia vieţii şi ştie cum să acţioneze singură. Ea gândește. Dacă priviţi o sămânţă care încolţeşte, veţi observa la capătul ei o celulă foarte micuţă, care ştie cum să avanseze în pământul moale și cum să ocolească pietrele pentru a afla drumul către sursa de apă. Acea celulă, aș spune, are în ea o mică Kundalini, după modul în care se mişcă. Dar în voi există o extraordinară forţă a lui Kundalini.”
____
Brahma Nadi - Canal subtil situat în interiorul măduvei spinării, cale a lui Kundalini.
Sahasrara - Centru de energie subtilă situat în creștetul capului. La nivelul său se obține starea de yoga, de conectare cu energia cosmică divină, atunci când Kundalini străpunge acest centru.