2 mai 2013

Paște fericit!

Vă urăm tuturor Sărbători fericite, cu pace, lumină și speranță în suflet.

Vă oferim câteva extrase dintr-un discurs al lui Shri Mataji cu prilejul Paștelui - Istanbul, 19 aprilie 1998.

 William Blake, Christ on the Pinnacle of the Temple

Astăzi sărbătorim Învierea lui Christos. Acesta este mesajul cel mai măreț al vieţii lui, şi nu răstignirea. Oricine poate fi răstignit şi ucis. Dar trupul mort al lui Christos a înviat din moarte. Moartea însăşi a murit, El a învins moartea.

Pentru oamenii obișnuiți, acesta este un miracol, categoric, dar nu şi pentru Christos, deoarece El era o personalitate divină. Era întruparea lui Omkara (Logosul, sunetul primordial de la începutul creației, n.tr.). De aceea putea merge pe apă; gravitaţia nu îl putea afecta. A înviat, de asemenea, deoarece moartea nu avea efect asupra lui.

A fost o măreață personalitate divină, special creată pentru fiinţele umane, pentru ca ele să îl recunoască. Dar ele nu l-au recunoscut, ele l-au ucis într-un mod foarte brutal.

Dar când El a înviat, a fost vremea celei mai mari bucurii, timpul cel mai auspicios şi mai frumos.

Dacă Christos a înviat, atunci fiinţele umane pot învia de asemenea, fiindcă El a venit ca fiinţă umană, cu toate puterile, şi a creat pentru noi calea către Înviere.

Dar lucrul cel mai măreţ este străpungerea chakrei Agnya (Adi Agnya Chakra – chakra Agnya primordială din ființa cosmică divină, n.tr.), care este descrisă în toate tratatele de spiritualitate, în scripturi, ca fiind acea poartă de aur care închide trecerea şi prin care nimeni nu poate pătrunde. Atât de îngustă este această poartă a chakrei Agnya. Dar Christos a traversat-o.

Trecerea sa ne-a ajutat astăzi să ne deschidem Agnya (chakra situată la nivelul frunții, al chiasmei optice, n.tr.). Fără deschiderea Agnyei, nu puteţi merge în Sahasrara (chakra din creștetul capului, a integrării și conectării la Divinitate, n.tr.). Acest lucru se petrece cu multă uşurinţă astăzi numai datorită lui Christos, care a putut să îndure acele chinuri şi toată acea cruzime, şi a traversat Agnya.

El a fost primul care le-a spus oamenilor: „Căutaţi. Căutaţi şi veţi afla!”. Și le-a mai spus că: „Trebuie să veniţi şi să bateţi la poartă”. Este exact ceea ce s-a întâmplat cu voi: v-aţi ridicat până la Agnya şi apoi aţi traversat dincolo de ea.

Această traversare a Agnyei (energia Kundalini este cea care travesează chakrele în ascensiunea sa, n.tr.) nu a fost deloc dificilă pentru voi, deşi, datorită ideilor, gândurilor şi condiţionărilor voastre, datorită planurilor de viitor şi celorlalte lucruri, s-a format o aglomerare importantă de nori foarte negri la nivelul Agnyei. Gândurile voastre vă copleşeau şi nu aţi fi putut traversa Agnya, care era complet acoperită.

Pentru El, toate torturile şi actele de cruzime îndurate nu au însemnat nimic, deoarece ţelul vieții, ţelul venirii sale, al încarnării sale, a fost acela de a deschide chakra Agnya.

Mesajul lui Christos este unul plin de iubire și de compasiune, de compasiune pură. Modul în care a încercat să o protejeze pe Maria Magdalena, care ducea o viaţă în păcat, este un exemplu al compasiunii sale.

Gândiţi-vă doar la ce îi lipseşte acestei lumi. Are nevoie doar de iubire şi de afecţiune.

S-au scris multe povestiri despre înălţarea şi despre învierea sa. Dacă veţi citi toate acele povestiri, veţi fi uimiţi să vedeți în ce mod miraculos și-a obținut cea de-a doua naştere, am putea spune, cea de-a doua sa viaţă în Kashmir. A trăit fericit o vreme în Kashmir, împreună cu Mama sa, şi acolo a murit. Se spune că există acolo un mormânt al Domnului nostru Iisus Christos şi un mormânt al Mamei sale.

Christos din voi trebuie să se înalţe, Christos din voi trebuie să vă îndrume. Christos din voi este cel care vă va învăța cum să vă comportaţi faţă de ceilalţi şi cum să le câştigaţi încrederea, cum să le dăruiţi iubirea şi pacea care curg acum în voi, cum să îi transformați în personalități pline de fericire și bucurie.

Acesta este mesajul Învierii. Este mesajul străpungerii Sahasrarei.

Munca sa a ajutat-o pe Kundalini să poată fi trezită și să poată traversa zona fontanelei. Toate acestea ar fi fost cu neputinţă fără sacrificiul lui Christos.