8 martie 2013

La mulți ani!


De 8 Martie, cele mai bune gânduri tuturor doamnelor și domnișoarelor.

Vă oferim cu drag câteva extrase din discursuri ale lui Shri Mataji despre rolul femeilor în societate.
An Interlude, William Sergeant Kendall, 1907

„Trebuie în mod special să adresez o rugăminte foarte importantă femeilor, deoarece, în aceste timpuri moderne, ele sunt cele care vor salva lumea. Nu atât de mult bărbații, ei și-au împlinit munca lor mai înainte. Acum este rândul vostru să salvaţi lumea, prin înţelegerea voastră, prin compasiunea, sacrificiul, înţelepciunea şi dragostea voastră înnăscută. Dragostea voastră trebuie să meargă nu numai asupra copiilor voștri, a soţului sau a familiei, ci asupra întregii lumi.
...
Trebuie să vă spun că potenţialul vostru interior este foarte mare.

Femeile trebuie să fie blânde, pline de farmec, cu o mare capacitate de sacrificiu, deoarece au prin natura lor puterea de a o face. Doar femeile o pot face, nu bărbaţii. Bărbații au alte calități pline de farmec. Dar femeile au acea inteligență care poate transforma întreaga lume într-un loc de mare frumusețe.”

19 iunie 1988 - Shudy Camps, Anglia

„Poate că femeile nu realizează cât de importante sunt. Bărbații pot fi implicați în politică, economie, în toate complicațiile acestor domenii, dar femeile sunt responsabile pentru calitatea societății. Ele pot construi societatea sau o pot ruina. Ori de câte ori avem o societate în care copiii sunt buni, familiile puternice și pacea domnește, acolo femeile sunt cu adevărat responsabile. Femeia care leagănă copilul poate fi cea care conduce lumea.”

13 noiembrie 1994 - Tunis, Tunisia