22 decembrie 2012

Crăciun Fericit!

Vă dorim tuturor Sărbători binecuvântate, cu pace și bucurie în suflet, alături de cei dragi! 

Vă oferim câteva extrase dintr-o Conferință publică susținută de Shri Mataji la Londra, la 10 decembrie 1979.

Astăzi ne amintim de nașterea lui Christos. El a venit pe acest pământ ca ființă umană. Iar munca pe care trebuia să o înfaptuiască era iluminarea conștiinței umane, a înțelegerii umane; sau, am putea spune, era actualizarea, la nivelul conștiinței ființelor umane, a faptului că ele nu sunt acest corp, ci ele sunt Spirit. Mesajul lui Christos este Învierea Sa, faptul că sunteți Spirit, și nu trupul vostru.

 ▫ ▫ ▫

 Și, când El a venit pe acest pământ într-un corp, ca o ființă umană, El a vrut să arate un alt lucru: faptul că Spiritul nu are nimic de-a face cu banii, nu are nimic de-a face cu puterea. Spiritul este în sine atotputernic, atotpătrunzător. Astfel, El s-a născut într-un staul, nu într-un palat sau ca fiu al unui rege, ci în familia unui om obișnuit, un dulgher.

 ▫ ▫ ▫

 El a venit pentru a crea această Agnya, trecerea dintre Vishuddhi și Sahastrara (centri subtili de energie în ființa umană, n.tr.). El s-a născut în Ființa cosmică primordială - Virata, la acel nivel, pentru a deschide acea poartă/trecere. În procesul evoluției, fiecare încarnare a venit pe acest pământ pentru a deschide o anumită poartă în interiorul nostru, pentru a crea o nouă deschidere/iluminare în conștiința noastră. Christos a venit tocmai pentru a deschide această poartă îngustă, care este presată de către egoul și superegoul nostru. Egoul și superegoul sunt cele două produse secundare ale procesului nostru de gândire și reflectă gândurile noastre legate de trecut, respectiv de viitor. El a venit pentru a crea un spațiu, o trecere, și pentru aceasta s-a sacrificat, și-a sacrificat trupul.

 ▫ ▫ ▫

 Din copilărie și până la moartea Sa, El a fost o personalitate plină de bucurie, a fost întruparea Binecuvântării și a Bucuriei; pentru a vă face pe voi toți fericiți, pentru a vă da lumina fericirii, iluminând în voi sursa bucuriei, care este Spiritul din inima voastră.

 ▫ ▫ ▫
 Venirea Fiului Divin - ca un copil pe acest pământ - este evenimentul cel mai dătător de bucurie. Și de aceea Crăciunul, pentru noi toți și pentru întregul Univers, ar trebui să fie o Sărbătoare de mare bucurie. Pentru că El ne-a adus lumina cu ajutorul căreia am putut vedea că există cineva numit „Dumnezeu”, că există cineva care va înlătura această ignoranță. Acesta a fost primul început.

 ▫ ▫ ▫

 El a spus că voi trebuie/urmează să vă nașteți a doua oară. Ceea ce înseamnă că El a trebuit să facă acea muncă ... și că voi vă veți primi a doua naștere cândva, mai târziu. El v-a promis că vă veți naște a doua oară.

 ▫ ▫ ▫

 Lucrul cel mai important pe care trebuie să îl înțelegeți este acela că a venit timpul să primiți tot ceea ce este promis în scripturi.

 ▫ ▫ ▫

 Dar cum va fi judecată spiritualitatea voastră? Cum este judecată o sămânță? Prin încolțirea ei! Când ajutați sămânța să încolțească și îi vedeți puterea de germinare, veți ști dacă este o sămânță bună sau una rea. În același mod veți fi judecați, după modul în care germinați, după modul în care vă primiți Realizarea Sinelui (activarea energiei Kundalini, n.tr.), după modul în care o păstrați, după modul în care o respectați.