8 martie 2012

De Ziua Femeii

Distribuie pe Facebook
Urăm tuturor cititoarelor noastre La Mulți Ani și o primăvară de împliniri înalte!
Vă oferim tuturor câteva citate din discursurile lui Shri Mataji despre calitățile și puterea femeii.


Noi suntem sursa Bucuriei, a Încrederii, Iubirii şi Afecţiunii, a Bunătății şi Blândeţii. Noi suntem sursa Bucuriei.
Shri Mataji, martie 1984 – „Sfaturi pentru femeile din Vest”
▫ ▫ ▫
Femeia este asemenea Mamei Pământ. Mama Pământ are o putere atât de mare, încât ea poate absorbi importante tensiuni, oferind în același timp fructe şi flori lumii întregi. În acelaşi mod, noi femeile ne asemănăm Prithvi Tattwa (principiului Mamei Pământ, n.tr.). Avem atât de multă putere, încât putem absorbi multe lucruri şi, în același timp, să iradiem dragoste. Dumnezeu ne-a dat această putere.
▫ ▫ ▫
O femeie este cel mai puternic reper al căminului: asemenea Mamei Pământ, ea ia toate problemele asupra ei, pentru că este cea mai puternică. Cine altcineva ar putea suporta o asemenea greutate? Doar o mamă.
▫ ▫ ▫

Femeia este oceanul de energie şi numai prin această energie bărbatul poate acționa, asemenea relației dintre energia potențială și cea cinetică. Femeia este energia potenţială, iar bărbatul cea cinetică.
▫ ▫ ▫
Munca unei femei este să aducă pace, să ofere protecţie, asemenea unui scut. Un scut nu poate face munca unei săbii. Este un scut mai măreț decât o sabie? Un scut este mai mare, deoarece poate suporta lovitura unei săbii. O sabie se va frânge, nu și un scut. Femeile ar trebui să își stabilizeze puterea. Modestia este cea mai importantă axă a unei Shakti („putere” în sanscrită, n.tr.). Cu modestie şi umilinţă asumați-vă calitatea unei Shakti, absorbiți-o, stabilizați-o.
▫ ▫ ▫

O femeie trebuie să fie în permanență mulţumită. Mulțumită, deoarece ea este cea care trebuie să dea, să ofere. Ea trebuie să ofere iubire, pentru că este iubire. Ea trebuie să ofere tot ceea ce este de oferit, tot ceea ce posedă, ea trebuie să absoarbă tensiunile. O responsabilitate extraordinară, vă spun. Mai mare ca a unui prim-ministru, ca a unui rege sau ca a oricărei alte persoane. Ea ar trebui să fie mândră de o astfel de responsabilitate care i-a fost încredințată.