31 decembrie 2011

La Mulți Ani!

Distribuie pe Facebook

Vă urăm cu mult drag tuturor un An Nou de Lumină și împliniri spirituale tot mai înalte!

În pragul trecerii dintre ani, vă oferim câteva fragmente dintr-o conferinţă publică susţinută de Shri Mataji la 5 februarie 1981 la New Delhi, India, în care ne vorbește despre experiența spirituală fundamentală a timpurilor prezente: Realizarea Sinelui.

fotografii de Mircea Albuţiu
 ▫▫▫ 
La conferinţa de presă de astăzi, mulţi m-au întrebat: „Care este ţelul dumneavoastră, care vă este misiunea?”. Este surprinzător că pe toţi liderii politici i-au întrebat ce m-au întrebat pe mine.

A sosit timpul, a venit vremea să vă primiţi Realizarea Sinelui.
Acum sunteţi pregătiţi pentru asta. Este timpul când haosul a atins nivelul maxim, când oamenii înţeleg că aceste năzuinţe de bunăstare materială, putere sau alte posesiuni emoţionale n-au nicio valoare, când presiunile şi tensiunile sunt atât de mari, încât ei încep să caute.
   

În fiecare ţară am aflat mii şi mii şi mii de oameni care caută, chiar şi în ţara noastră sunt oameni care sunt căutători, este o categorie care a apărut acum. Este o categorie; precum floarea este o categorie între elementele copacului, diferită de celelalte părţi ale acestuia, în acelaşi mod un căutător reprezintă o categorie aparte, diferită de celelalte părţi ce compun lumea. El nu este satisfăcut cu ceea ce are şi a început să vadă că trebuie să existe ceva „dincolo”, că aceasta nu este finalitatea existenţei.

Cei care nu sunt căutători nu pot fi forţaţi să devină, este un lucru spontan. Atunci când sunteţi căutător, când Îl căutaţi pe Dumnezeu, problema este: care este calea pe care să porniţi, cum să faceţi asta? Pentru că părinţii v-au spus că sunteţi musulman sau creştin sau sikh sau altceva, voi vă identificaţi cu acel lucru, dar urmând ritualurile sau lucrurile către care părinţii v-au îndrumat, totuşi simţiţi că este ceva mai mult de atât care trebuie să se întâmple şi vă întrebaţi care este acel lucru, lucrul care lipseşte şi pe care trebuie să-l aflăm în interiorul nostru.

„Atunci cum să căutăm, Mamă?”, mă vor întreba. „Cum să-L căutăm pe Dumnezeu? Există vreo cale şi vreo metodă?”


Cum aţi devenit fiinţe umane? Fără efort, fără absolut niciun efort! Singurul lucru a fost că aţi trăit în mijlocul Naturii şi Natura v-a creat, numiţi-o Natură sau Dumnezeu, e acelaşi lucru. În acelaşi mod, este treaba lui Dumnezeu cel Atotputernic, care v-a creat, să vă dea un sens. Dacă eu construiesc un instrument ca acesta, este grija mea să spun cuiva ce să facă cu el, cum să-l conecteze la sursă şi cum să fie utilizat; în acelaşi mod, este treaba lui Dumnezeu să facă asta cu voi şi El ştie cum să o facă.