12 noiembrie 2011

Vibraţiile: spiritul vostru vă vorbeşte

Distribuie pe Facebook
Vă reproducem astăzi câteva fragmente din prelegeri publice susținute de Shri Mataji în Marea Britanie și India (Londra - 10 noiembrie 1980, India - 8 februarie 1984, Chiswick, UK - 10 iulie 1984), în care domnia sa se referă la percepția vibratorie care este dezvoltată spontan în ființa umană după activarea energiei Kundalini.

Foto: Mircea Albuțiu

„După Realizare, când Kundalini se ridică prin aceşti şapte centri şi străpunge fontanela la nivelul Sahasrarei, voi începeţi să simţiţi vibraţiile, această briză răcoroasă, în palmele voastre. Acesta este modul în care spiritul vostru vă vorbeşte. Legătura este stabilită, sunteţi conectaţi cu spiritul, acesta este semnul. Dacă nu sunteţi conectaţi, atunci trebuie să vă conectaţi.

Spiritul din inima voastră începe să emită aceste vibraţii răcoroase și voi simţiţi briza răcoroasă ieşind din creștetul capului. Se întâmplă cu adevărat, este ceva natural, firesc.

Dacă vă bizuiți doar pe inteligenţa voastră, vă puteţi rătăci complet. Inteligenţa lipsită de pătrunderea spirituală este propriul vostru ego, nu este inteligenţă pură. După Realizare, adevărul care vi se relevă este adevărul real, pur, şi nu egoul vostru.

Trebuie să înţelegeţi că voi deveniţi adevărul. Ceea ce înseamnă că însăşi conştiinţa voastră devine conştientă de Divin, că sistemul vostru nervos central – sau, puteţi spune, creierul vostru – evoluează până la acel stadiu în care puteţi simţi vibraţiile. Pe de o parte. Pe de altă parte, nu numai că puteţi simţi vibraţiile, dar le puteţi deosebi, puteţi vedea dacă sunt vibraţii bune sau vibraţii proaste. Mai mult, puteţi de asemenea aprecia dacă aceste vibraţii vin parţial sau în totalitate de la o persoană, dacă persoana suferă de o anumită boală sau are vreo problemă.

Imaginaţi-vă computerul care este fiinţa umană. Suntem cu adevărat cel mai grandios computer care a putut fi creat. Şi acest computer grandios care este creierul nostru, care pur şi simplu cunoaşte prin văz, atingere, miros, acest computer special devine un instrument încă mai grandios - putem spune, mai subtil -, care cunoaşte Divinul, care percepe și înţelege Divinitatea.

Vibraţiile sunt manifestarea spiritului. Sunt o modalitate măreață de a-l exprima, sunt pulsația emisă de Sine. De fapt, în aceste vibrații există un sunet, există lumină, există sunete de foarte înaltă frecvenţă, multe tipuri de sunete amestecate. Există magnetism în aceste vibraţii. Ele conțin toate cele cinci elemente, aspectele subtile ale tuturor celor cinci elemente. Ele vă vorbesc, vă informează, vă îndrumă, vă ajută. Şi aceasta deoarece spiritul lucrează prin ele.

Spiritul este reflectarea lui Dumnezeu Cel Atotputernic în interiorul nostru. El pulsează şi emite cunoaşterea, pură şi imperceptibilă conștiinței noastre înainte de Realizare.

Spiritul este o ființă necunoscută conștiinței noastre înainte de Realizare. Imediat ce avem Realizarea, noi devenim conştienți de existența lui și el începe să emită şi să pulseze. Spiritul este forma miniaturală prin care Dumnezeu Cel Atotputernic este reflectat în noi.

Vibraţiile sunt cele care, de fapt, acţionează şi se bucură, ele sunt cele care se bucură. Când începeţi să vă bucuraţi de bucuria care vine de la o persoană, voi vă bucuraţi de frumuseţea din acea persoană, prin intermediul vibraţiilor. Este un fenomen multidimensional, deşi pare atât de simplu, pentru că îl simţiţi în palme și asta e tot.

Aceste vibraţii care vă conectează la Puterea Atotpătrunzătoare, care sunt parte a acestei Puteri, sunt, am putea spune, ochii lui Dumnezeu. Ele sunt cele care se îngrijesc de fiecare lucru din această lume, oricât de neînsemnat ar părea.”

▫ ▫ ▫

Glosar

Realizare/Realizarea Sinelui – Starea de conștiință a Sinelui dezvoltată în ființa umană ca urmare a activării energiei subtile Kundalini.