2 noiembrie 2011

Despre conștiința colectivă

Distribuie pe Facebook
Vă oferim un fragment dintr-o prelegere susținută de Shri Mataji la Londra, la 14 aprilie 1982, cu prilejul Paștelui, în care domnia sa se referă la conștiința colectivă ce se dezvoltă în noi după ce energia Kundalini ne oferă cea de-a doua naștere.

Foto: Mircea Albuțiu

„Nu este pur și simplu un certificat. Nu este o apreciere proprie cum că ne-am născut a doua oară. Nu este nici un botez artificial. Este un eveniment real, un eveniment viu care se petrece în interiorul nostru, care trebuie să se producă.

De îndată ce acest eveniment se produce, voi obţineţi acea nouă dimensiune pe care o numim conştiinţă colectivă, prin care deveniţi conştienţi în mod colectiv.

Odată ce înţelegeţi că această transformare vine prin trezirea spiritului vostru, voi înţelegeţi că toate problemele lumii pot fi rezolvate doar dacă fiinţele umane devin acea fiinţă colectivă. Acea fiinţă colectivă este spiritul și, dacă este trezită, cumva, în atenţia noastră, atunci noi automat atingem noua dimensiune. Automat devenim conştienţi în mod colectiv. Nu trebuie să raţionalizăm această transformare, ea pur şi simplu se produce.

Toate problemele umanităţii sunt o consecinţă a faptului că nu ne-am aflat încă spiritul, care este o fiinţă colectivă. Toate problemele internaţionale, toate problemele voastre politice, toate problemele voastre economice au drept cauză acest lucru care nu s-a întâmplat fiinţelor umane. Sunteţi încă în tranziţie.

Trebuie să vă instruiți pentru a înţelege cum să percepeţi acea dimensiune colectivă în interiorul vostru. Acest aspect este mai important, mai dificil pentru fiinţele umane, cărora le place ca totul să se întâmple foarte rapid. Un eveniment rapid se produce, fără îndoială, dar acel eveniment rapid doar vă conduce într-un punct în care trebuie să rămâneți, să deveniţi.

Un ou se sparge, dând naștere unei mici păsări delicate, dar pasărea trebuie să înveţe să zboare. Dacă ea nu învaţă să îşi ia zborul, ea rămâne ceva între ou şi pasăre şi oricine o poate mânca. Ea nu are niciuna din calitățile unei pasări, care se poate salva și apăra singură şi care poate zbura, bucurându-se de zborul ei.”