11 septembrie 2011

Puterea care conţine totul

Vă prezentăm un fragment dintr-un discurs al lui Shri Mataji din Germania, datat 19 iulie 1989, în care se referă la Energia-conștiință universală supremă și la modul ei de manifestare.

"Dacă avem o sămânţă şi din ea creşte un arbore şi acesta face fructe, care apoi sunt vândute și pe care oamenii le mănâncă, şi toate acestea sunt conținute în interiorul acelei seminţe, atunci aceasta este lucrarea Paramchaitanyei.

Această energie fără formă, care deţine întreaga inteligenţă, întreaga coordonare, care guvernează toate formele de organizare, toate computerele, televiziunea și tot ce vă puteţi imagina în materie de comunicaţii, guvernare și administraţie, fiind mai presus de toate, această energie este iubire – este iubirea lui Dumnezeu şi iubirea Mamei voastre.

Așadar, pentru a fi una cu această Paramchaitanya, voi trebuie să ştiţi că trebuie să deveniţi realitatea. Să presupunem că privim o pictură în care este zugrăvită ploaia. Acea ploaie nu hrăneşte florile, nici nu udă hainele oamenilor. Este statică. În mod similar, în ignoranţă, noi avem doar o imagine statică a realităţii. Şi de aceea noi credem că putem înfăptui totul singuri.

Această realitate este iubirea divină. Noi separăm întotdeauna iubirea de acţiune. Dar Paramchaitanya ştie cum să îşi exprime iubirea. Este un sentiment etern al iubirii, care îşi poate schimba nuanţa şi culoarea. Însă grija acestei iubiri va fi mereu aceeaşi. Esenţa iubirii este grija pentru cel iubit. Chiar dacă, să spunem, cineva greşeşte, grija Divinului va fi să corecteze acea persoană.

Grija pentru binele tuturor va fi tot timpul acolo, chiar dacă uneori ea poate părea nemiloasă, alteori plină de afecţiune, sau alteori prea indulgentă. Poate lua o formă asemănătoare unui val, poate lua orice înfățișare, dar, de fapt, ea lucrează numai pentru binele vostru; nu numai pentru binele vostru, ci și pentru binele colectiv. Şi ea ştie foarte bine ce este de făcut și cum să lucreze pentru a rezolva. Ea nu are nevoie să înveţe din altă parte, pentru că deplina cunoaştere a acestei tehnici și îndemânări este, de asemenea, conținută în ea.

Este un tezaur de înţelepciune, cunoaştere şi iubire. Deci nu are cum greși. Cineva s-ar putea întreba: „Cum poate Paramchaitanya să acționeze astfel?”. Totul este pentru corectarea voastră. Este un proces amplu de prefacere, tot ceea ce se întâmplă pentru corectarea voastră, şi este spre binele vostru.

Dacă înţelegeţi acest aspect, nu veţi fi niciodată dezamăgiţi în viaţă.
Ea nu are nicio procupare pentru binele ei, pentru că este bunăvoința absolută însăşi.

Voi aţi simţit acum această Paramchaitanya (după Realizare, n. tr.), lucru care ar trebui să vă dea o viaţă complet lipsită de teamă, o viaţă plină de pace şi bucurie, asemenea unui copil care, găsindu-şi mama, încetează să mai plângă. El nu mai plânge, pentru că şi-a găsit mama.

În acelaşi mod voi aţi găsit Paramchaitanya şi conexiunea cu ea, deci nu mai trebuie să vă faceţi griji pentru nimic. Nu trebuie să vă gândiţi la nimic, nu trebuie să planificați.

Singurul lucru pe care trebuie să îl faceţi este să plonjaţi în ea. Plonjaţi, pur şi simplu, şi veți ști că aţi devenit parte integrantă a realităţii.

Dacă aţi înţeles aceasta, cred că am făcut un pas important."

▫ ▫ ▫

Glosar

Paramchaitanya - Energia-conștiință universală supremă, Puterea atotpătrunzătoare a iubirii divine care înfăptuiește totul.