1 iunie 2011

Când lumina străluceşte în voi, obţineţi conştiinţa colectivă

Distribuie pe Facebook
Vă oferim astăzi un fragment video dintr-un discurs al lui Shri Mataji cu prilejul unei conferinţe publice susţinute la Sydney, Australia, la 3 aprilie 1981. Shri Mataji se referă la trezirea lui Kundalini, la relaţia sa cu Spiritul şi dezvoltarea conştiinţei colective.Nu puteţi forţa procesul. Există o lumină în voi, o mică flacără.

Şi o posibilă analogie ar fi aceea cu gazul care se ridică şi atinge flacăra şi întreaga masă de gaz se aprinde. Flacăra este tot timpul aprinsă şi veghează. După aceasta, întregul devine Adevăr. Adevărul este foarte diferit de ceea ce noi cunoaştem ca adevăr. Este vorba despre o nouă dimensiune, prin care noi ştim: acesta este adevărul şi acesta nu este adevărul. Puteţi pune orice întrebări atunci când sunteţi conectaţi cu Spiritul vostru. Puneţi orice întrebare, întrebaţi despre mine. Întrebaţi apoi despre Christos, despre Moise, despre Dumnezeu, puneţi orice întrebare. Şi când răspunsul este „da”, veţi simţi o briză răcoroasă în palme. Dacă puneţi întrebări despre lucruri negative, veţi pierde vibraţiile din palme, veţi putea simţi furnicături sau căldură. Deoarece acum computerul vostru este conectat la Absolut şi a fost stabilit raportul cu Adevărul.

Este o nouă conştiinţă pe care o obţineţi, prin care deveniţi conştienţi de Adevăr, este conştiinţa vibratorie. Şi un copil poate şti, de asemenea, prin vibraţii. Sunt mulţi copii care se nasc realizaţi (cu energia Kundalini activată, n.tr.). Şi ei ştiu la ce nivel a urcat Kundalini, ei ştiu. Vă vor spune la ce nivel se află Kundalini. Şi este adevărul. Pentru că ei ştiu adevărul. Pentru această percepţie nu ai nevoie de o dezvoltare excesivă a mentalului. Ei sunt plini de demnitate, ei înţeleg aceste lucruri mai bine decât mulţi oameni mai în vârstă sau care ocupă poziţii înalte în viaţă.

Christos a spus deja că oamenii bogaţi nu vor intra în Împărăţia lui Dumnezeu. El a spus deja. Pentru că ei sunt într-o permanentă cursă. Aş spune chiar că şi cei care cred că ştiu o mulţime de lucruri, că sunt atotştiutori, nici ei nu vor intra. Pentru că ei nu vor să intre, ei ştiu totul, ei nu vor să intre în interior. Ei vor să îşi ia mintea cu ei peste tot, vor să-şi care cu ei maşina în sală. Cum vor intra ei înăuntru? Ei nu vor să-şi lase mintea lor afară, deoarece au depins întotdeauna de acea minte, care nu le-a dat cu adevărat nimic. Dar pentru a ajunge la Spirit, trebuie să te apropii fără ego, pentru a putea primi lumina fiinţei tale. Ea va ilumina totul, templul vostru. Şi când această lumină vine în interior, când ea străluceşte în voi, atunci voi puteţi percepe conştiinta colectivă, puteţi simţi curgând briza răcoroasă a Spiritului.

Ea este descrisă în Biblie, foarte concis, dar profund. Dar Adi Shankaracharya a scris despre ea un poem amplu, numind-o Saundarya Lahari sau Chaitanya Lahari. Nu este uşor să vorbeşti despre toate acestea într-un timp atât de scurt. El a scris tratate de filosofie, a fost o personalitate măreaţă, numită Vivekachudamani (piatra preţioasă a discernământului, n.tr.). Întâi de toate el a făcut apel la conştiinţă: Unde este conştiinţa ta? Şi lucruri asemănătoare. Vivekachudamani. Apoi a scris mai multe cărţi şi, în cele din urmă, a scris Saundarya Lahari. În aceasta el spune: „Nu pot descrie altceva decât frumuseţea Mamei mele”. Şi a descris-o în toate detaliile: degetele ei, mainile ei, mişcările ei şi tot restul, tot ceea ce a văzut, vibraţiile curgând, toate cuvintele pe care Ea le-a rostit. Trebuie să citiţi această carte pentru a înţelege Sahaja Yoga. Toate aceste lucruri sunt descrise foarte clar. Aşa cum v-am spus ieri, William Blake, de asemenea, a scris despre Sahaja Yoga, foarte clar.

Dar, până ce nu aveţi Realizarea (activarea energiei Kundalini, n.tr.), nu puteţi şti adevărul. Deci, el este adevărul - Sat. Apoi, el este Chit - atenţia, el este atenţia. Spiritul vostru este atenţia, atenţia lui Dumnezeu. Dumnezeu vă are în atenţia Lui prin Spiritul vostru şi când atenţia voastră este iluminată de el, înseamnă că voi veniţi în atenţia lui Dumnezeu. Dumnezeu se îngrijeşte de voi, toate puterile Lui curg în voi, întreaga Lui protecţie este asupra voastră. Veţi fi uimiţi să auziţi aici sahaja yoghini care vă vor spune cum au evitat accidente, ce s-a întâmplat după accidente şi cum în mod miraculos oamenii au fost salvaţi. Acestea nu sunt lucruri surprinzătoare pentru mine, este minimum care i se poate întâmpla unei persoane. Este minimum din minimum, pentru că toţi îngerii preiau mai departe.

Voi vă aflaţi pe scenă. Îngerii sunt acolo pentru a avea grijă de voi, şi voi începeţi să simţiţi treptat prezenţa acestei binecuvântări, care este atenţia lui Dumnezeu. Deci El este Chit, Sat, Chit şi Anand, El este bucuria. El este bucuria. Pentru că Dumnezeu este bucurie. El nu a creat acest univers pentru a ne face fiinţe sobre şi nefericite şi ursuze. Priviţi cât de multe flori, cât de multe lucruri frumoase, cât de multe culori, tot ceea ce El a creat pentru noi. Pentru ca noi să ne bucurăm El a creat toate acestea, nu pentru a ne complace în nonsens, în mizerie, în murdărie - murdăria minţii, păcatul, ideile murdare. Ci pentru a avea o inimă curată şi o moralitate impecabilă. El a creat această lume frumoasă pentru ca să ne bucurăm. Fără aceasta nu vă puteţi bucura, nu vă puteţi bucura. Până când nu veţi avea o moralitate impecabilă, nu vă veţi putea bucura. Şi acea bucurie este a voastră imediat ce vă primiţi Realizarea. Această bucurie este compasiunea şi bunăvoinţa lui Dumnezeu.

Când Kundalini se ridică pentru prima oară într-un fir subţire, ea atinge Brahmarandra aici, doar un singur fir. Ea o deschide. Apoi vin harul şi bucuria. Pentru că aici este tronul lui Sadashiva, aici este tronul Spiritului vostru. Când ea atinge acest loc, graţia divină începe să coboare în sistemul vostru nervos simpatic şi voi vă simţiţi relaxaţi. Primul lucru care se întâmplă este că vă simţiţi relaxaţi. Este graţia divină. Doar un singur fir a ajuns şi apoi fluxul graţiei care curge acum, acesta este Brahma, este puterea lui Dumnezeu care curge în voi. Acest lucru trebuie să îl obţineţi.