14 mai 2011

Program public la Viena, 1994

Distribuie pe Facebook
Vă oferim astăzi un fragment video din discursul lui Shri Mataji cu prilejul unei conferinţe publice de la Viena, la 19 august 1994, în care Domnia Sa explică transformarea subtilă a fiinţei după experienţa Realizării Sinelui, prin activarea energiei Kundalini."Când această Kundalini urcă şi străpunge cel de-al şaselea centru, devine una cu această putere subtilă atotpătrunzătoare, voi deveniţi, de asemenea, mai subtili. Voi începeţi să simţiţi în vârful degetelor voastre centrii voştri de energie. Şi dacă ştiţi cum să corectaţi aceşti centri, veţi fi bine, problemele sunt rezolvate. Dar, de asemenea, voi puteţi simţi centrii altor persoane. Este ca şi cum microcosmosul devine macrocosmos, este ca şi cum picătura devine oceanul. Sună fantastic, dar voi nu vă cunoaşteţi splendoarea, nu ştiţi cât sunteţi de extraordinari. Nu vă cunoaşteţi deloc pe voi înşivă. Nu aveţi cunoaşterea fiinţei voastre interioare. De aceea vă simţiţi frustraţi, uneori, ca şi cum nu aţi avea nicio identitate. Dar, de îndată ce voi începeţi să simţiţi această putere atotpătrunzătoare, voi înţelegeţi că aveţi multe puteri. Vă puteţi vindeca pe voi înşivă, îi puteţi vindeca pe alţii. Puteţi ridica energia Kundalini în alte persoane, le puteţi da Realizarea.

Când Kundalini ajunge în această zonă (zona verde a Vidului, la nivelul abdomenului, n.tr.), ea iluminează în voi religia voastră, care este înnăscută în voi. Asta înseamnă că voi deveniţi personalităţi virtuoase. După această experienţă voi deveniţi cu adevărat o personalitate virtuoasă. Christos a descris aceasta în al doilea capitol din Matei. El spune: “Să nu aveţi ochi adulteri”. Ceea ce înseamnă ochi inocenţi, fără lăcomie, fără nicio poftă. De fapt, ochii voştri devin astfel. Inocenţa nu poate fi pierdută. Ea este acoperită de nori datorită faptelor noastre greşite, dar ea nu poate fi pierdută. Ea nu poate fi distrusă. Şi voi deveniţi atât de puternici, încât chiar şi o privire a unei astfel de persoane poate crea o atmosferă de pace şi frumuseţe.

Apoi, când Spiritul vine în atenţia voastră, voi ştiţi adevărul absolut despre orice lucru. Să presupunem că aveţi zece copii care sunt suflete realizate, că îi legaţi la ochi şi îi întrebaţi: “Ce este în neregulă cu acest domn?”. Toţi copiii vor spune, vor indica un anumit deget, să spunem acesta (degetul mic, n.tr.). Dacă îl întrebaţi pe acel domn: “Aveţi probleme cu inima?”, el va răspunde: “Da, desigur, dar de unde ştiţi?”. Voi aveţi diagnosticul în vârful degetelor voastre. Puteţi vedea ce este în neregulă cu voi, ce este în neregulă cu alţii, şi voi decodificaţi limbajul centrilor, al chakrelor. Adevărul absolut înseamnă că toată lumea vede acelaşi adevăr.

Suntem fiinţe umane, avem libertatea de a gândi în modul în care dorim să gândim. Prin urmare, cineva gândeşte într-un fel, altcineva gândeşte în alt fel, un altul gândeşte altfel, şi de aceea avem o problemă. Unii gândesc că au dreptate, alţii gândesc că ei au dreptate, unii consideră un lucru a fi cel mai bun, şi ei toţi se află în dispută. Dacă voi cunoaşteţi adevărul absolut, nu mai poate exista dispută, ceartă, şi desigur, nici război.

Astăzi Sahaja Yoga există în 65 de naţiuni, şi, chiar dacă se adună 5000 de persoane împreună, din diferite ţări, n-am văzut vreodată luptă, ceartă, sau folosirea vreunui cuvânt rău. Ei se bucură doar unii de ceilalţi. Familiile din Sahaja Yoga sunt cu adevărat familii deosebite, şi atât de multe suflete realizate se nasc în aceste familii. Am sentimentul că este o rasă nouă de îngeri.

Pentru toate acestea nu trebuie să plătiţi absolut nimic. Este un proces viu. Atunci când sădim o sămânţă în Mama Pământ, cât îi plătim Mamei Pământ? Ea face sămânţa să încolţească, deoarece sămânţa are implementat în ea mecanismul pentru a încolţi, iar Mama Pământ are puterea de a germina. Deci, primul lucru pe care trebuie să îl ştim este acela că nu puteţi plăti pentru spiritualitatea voastră. Ştiu că au fost mulţi care au încercat să exploateze, peste tot în lume, dar ei sunt acum expuşi, în mare parte. Aş spune că a fost greşeala voastră. Căci, cât de mult I-aţi plătit lui Christos?"