1 mai 2011

Muzica si dans clasic indian la Braila

Distribuie pe Facebook
Va invitam joi 5 mai 2011, incepand cu ora 19:00, la Teatrul „Maria Filotti” din Braila, unde Centrul Cultural Indian Tansen organizeaza, cu sprijinul Ambasadei Indiei in Romania, spectacolul de muzica si dans clasic indian "Worship with gandharwas".

Concertul va fi sustinut de grupul Turya Classical, iar dansatoarea de Bharatanatyam Reena Singh va prezenta un recital de dans clasic indian.

Turya Classical – promotor al muzicii clasice indiene in Romania – reprezinta o fuziune interculturala intre Est si Vest ce urmareste promovarea muzicii clasice veritabile la instrumente cu corzi si instrumentele specifice: sitar, tabla, tanpura, swarmandal, creand o nota distincta, unica, in peisajul muzicii autohtone.

Turya Classical a luat fiinta la New Delhi, India, ca un duo avandu-i ca protagonisti pe Anne Marie Ene – violonist in Orchestra de Camera Radio si pe Victor Marius Beliciu, interpret al instrumentului sitar. Cei doi artisti, rezidenti in India pentru un numar important de ani, au sustinut numeroase concerte in temple, sali de concerte, la postul national TV Doordarshan si All India Radio, fiind apreciati de criticii muzicologi indieni.

Grupul interpreteaza in principal piese din repertoriul clasic indian, dar si melodii devotionale (bhajanuri si qawwali).