22 aprilie 2011

Paşte Fericit!

Distribuie pe Facebook
Vă urăm un Paşte Fericit şi binecuvântat alături de familie şi de cei dragi.

Vă oferim câteva fragmente din discursul lui Shri Mataji cu prilejul Paştelui, la Istanbul, la 25 aprilie 1999.

Pentru fiinţele eterne nu există moarte. Nu există moarte pentru o persoană care este eternă. Christos a fost o astfel de personalitate, o încarnare absolut specială care a venit pe acest pământ pentru a învia din moarte.

Când nu suntem încă suflete realizate (înainte de activarea energiei Kundalini, n.tr.), când nu avem încă lumina, suntem ca morţi, de asemenea, deoarece conştiinţa noastră este, aş spune, absolut insensibilă şi moartă. Putem vedea flori, chipuri de oameni, clădiri, putem vedea oraşe, putem vedea toate aceste lucruri, toate aceste lucruri le vedem şi avem sentimentul că suntem conştienţi, dar nu suntem. Conştiinţa reală vine în noi atunci când noi depăşim limita minţii noastre. A te ridica deasupra minţii a devenit posibil numai datorită învierii lui Christos. El a înviat, pentru că era o personalitate divină. Dar şi noi suntem înviaţi, pentru că suntem binecuvântaţi de către Divinitate.

Această minte a noastră, care ne stă în cale (în calea evoluţiei spirituale, nr.tr.), este controlată de Iisus Christos. El controlează, prin Agnya voastră, ambele aspecte ale minţii. El vă controlează condiţionările şi El vă controlează ego-ul, aducând un echilibru în voi. Dar, atunci când această chakra Agnya începe să vă dea tot felul de idei - uneori reacţionaţi, alteori acceptaţi condiţionări –, mintea devine un sclav. Nu poate fi vorba de o minte liberă, pentru că ea lucrează sub influenţa ego-ului sau a superego-ului vostru. Din această cauză ajungem la moartea conştiinţei noastre şi nu putem înţelege ceva dincolo de ea. Nu putem accepta că există o viaţă dincolo de aceasta. În această stare, am văzut, am fost cu toţii; cu toţii am fost într-o condiţie care se asemăna morţii. Ne simţeam condiţia alterată, eram tulburaţi, luptam să ne depăşim condiţia şi realizam că este ceva în neregulă cu viaţa noastră. Realizam, fără îndoială, că este ceva care ne ţine în sclavie, care ne pune lanţuri. Am realizat asta, fără îndoială, şi am început să căutăm adevărul.

Am început să căutăm adevărul în atât de multe feluri. Ştiu că mulţi, de asemenea, s-au rătăcit şi şi-au pierdut echilibrul, căzând într-o condiţie deosebit de gravă. Dar atât de mulţi dintre voi aţi fost salvaţi după modelul măreţ al învierii lui Christos. El a trebuit să treacă prin tot ce I-a fost hărăzit, a trebuit să o facă şi Şi-a împlinit misiunea. Fără El, Agnya chakra noastră nu ar fi putut fi atât de flexibilă. În timpurile de demult, fiinţele umane erau foarte condiţionate, iar în epoca modernă ele sunt pline de ego - nimic între cele două extreme. Aceste două influenţe sunt închisoarea noastră. Suntem personalităţi absolut moarte, nu avem nicio sensibilitate pentru nimic.


În fiecare fiinţă umană, după cum ştiţi foarte bine, există Kundalini. Nu există vreo diferenţă, fie că e vorba de un musulman, de un evreu, de un hindus, de un creştin sau de un sikh. Vă puteţi da orice nume. Analizaţi doar modul în care acceptăm o anumită confesiune. Vă naşteţi, să spunem, într-o familie creştină, sau vă naşteţi într-o familie hindusă, şi imediat începeţi să gândiţi că sunteţi acolo pentru a înălţa cât mai sus stindardul acelei religii în care v-aţi născut. V-aţi născut în acea religie fără să ştiţi, fără să vă fi dat permisiunea, fără nicio înţelegere, deci în ce mod puteţi aparţine acelei religii? O aveţi pe Kundalini în voi, toată lumea o are pe Kundalini în interior, prin urmare nu puteţi aparţine decât religiei Umanităţii, în care fiecare fiinţă umană o are pe Kundalini.

Deci nu sunteţi altceva decât fiinţe umane. Toate aceste idei false - că suntem hinduşi, suntem musulmani, suntem creştini -, totul este creat de om. Vreau să spun, omul poate crea orice. Iar fiinţele umane nu au înţelepciunea să înţeleagă că toate acestea sunt create de om.

Pentru aceasta Îl avem pe Christos, o personalitate care a fost absolut liberă. Liberă faţă de toate tipurile de prejudecăţi sau ispite şi liberă de toate stupidităţile pe care fiinţele umane le urmează.

Nu este numai o înviere a oamenilor, dar şi a ideologiilor noastre. Ideologiile se schimbă, conştiinţa ar trebui iluminată, ar trebui să avem lumină în conştiinţa noastră. Sahaja Yoga a adus această idée, dintr-o dată, în conştiinţa oamenilor: că dacă nu ai lumina, cum poţi merge mai departe pe calea cea dreaptă?

Acesta este mesajul vieţii lui Christos: anume că viaţa divină nu poate fi distrusă. Când corpul Său nu a putut fi distrus, cum ar putea fi distrusă lumina divină din voi?

Aşa cum aţi citit probabil în Biblie, Christos obişnuia să se roage. În acelaşi fel, am putea spune, voi trebuie să meditaţi. Prin meditaţie veţi creşte în conştiinţa voastră, în noua voastră personalitate, în personalitatea voastră consolidată. Meditaţia este singurul mod prin care putem creşte, şi apoi nimeni nu vă poate distruge, deoarece sunteţi cu toţii protejaţi de dragostea divină. Trebuie să ştiţi că sunteţi tot timpul protejaţi. Christos este acolo ca fratele vostru mai mare, v-am spus întotdeauna asta, dar, de asemenea, o aveţi pe Mama voastră şi aveţi toate ganas şi toţi îngerii în jurul vostru. Forme atât de pure de protecţie aveţi.


Din viaţa lui Christos trebuie să ştim că nimeni nu poate distruge un suflet realizat în aceste timpuri moderne. De fapt, ele nu sunt distruse niciodată. Aşa cum ştiţi, am avut atât de mulţi sfinţi care au fost ucişi, care au fost torturaţi, dar ei încă există în poezie, în poeme, şi de asemenea binecuvântările lor sunt peste tot. Existenţa lor nu s-a încheiat, ei nu sunt morţi, deşi apar a nu mai fi. Dar chiar şi numai invocându-le numele şi ajutorul, ei sunt cu voi. Ei sunt acolo în spiritul lor şi vă ajută.

Protejaţi de viaţa lui Christos, de învierea Lui, noi suntem oameni renăscuţi. Desigur, corpul nostru de asemenea s-a schimbat după înviere, ştiţi că chakrele voastre înfăptuiesc vindecarea şi aduc toate binecuvântările. Atitudinea noastră mentală se schimbă, deopotrivă, ego-ul nostru este resorbit. De asemenea, condiţionările noastre sunt eliminate. Am fost atât de fericită să observ că cei născuţi într-o anumită religie încep să vadă imediat ce este în neregulă cu acea religie. Ca şi cum s-ar întoarce cu faţa, ei văd imaginea societăţii lor şi înţeleg ce este în neregulă cu ei; şi când încep să mediteze asupra acelor aspecte, lucrurile se rezolvă.

Religia este în noi înşine şi această religie pură este o religie globală.

Războaie care au loc nu pot distruge realitatea, nu pot distruge adevărul. Acesta este un alt mesaj al învierii lui Christos. Nu o pot face; aţi putea crede că azi i-aţi distrus pe aceşti oameni, dar ei sunt acolo. Toţi sfinţii, toate personalităţile măreţe care şi-au primit învierea/iluminarea în viaţă sunt tot timpul acolo, protecţia lor este acolo, îndrumarea lor este acolo. Puteţi şti, într-un fel, că ei sunt acolo.

Este important să ştiţi că acum nu mai sunteţi un individ, ci aţi devenit o personalitate globală. Nu mai sunteţi un individ, sunteţi o personalitate globală şi, oriunde aţi fi, voi lucraţi pentru rezolvarea tuturor problemelor globale. Nu mai sunteţi o personalitate limitată, care se îngrijorează numai de copiii sau de familia sa, de una, de alta - nu. Mintea voastră s-a extins într-un asemenea mod, încât ea lucrează în mod automat pentru toate problemele lumii.

Fără Christos nu am fi putut avea Sahaja Yoga. Kundalini nu ar fi putut trece mai sus fără sacrificiul vieţii Sale. El S-a sacrificat de bună voie. A acceptat sarcina de a-şi sacrifica viaţa şi apoi de a învia. El a trecut, aş spune, printr-un canal deosebit de strâmt al Agnyei (la nivel cosmic, n.tr.), pentru a corecta fiinţele umane, îndemnându-le să ierte pe toată lumea. Dacă iertarea a fost un lucru atât de puternic, prin care vă puteţi înfrunta chiar şi moartea, atunci de ce să nu iertăm?

Trebuie sa învăţăm că atunci când medităm, trebuie să ne abandonăm. Mohamed Sahib a numit acest abandon Islam, Islam înseamnă abandon. Trebuie să vă abandonaţi naturii voastre globale, naturii voastre superioare. Nu trebuie să vă stingeţi, nu trebuie să vă irosiţi în aceste turbulenţe şi lucruri lumeşti. Exemplul lui Christos ne conferă multă forţă, şi El este cu noi, ne va ghida întotdeauna. Va avea grijă de noi şi ne va da, de asemenea, putere. El îi va distruge pe toţi cei care vor fi împotriva vieţii veşnice. El va distruge lucrurile fără sens.


Aveţi o responsabilitate măreaţă şi această responsabilitate este de a transforma fiinţele umane. Aceasta este datoria voastră. Trebuie să transformaţi oamenii, aceasta este munca voastră şi aceasta este puterea pe care aţi primit-o de la Christos.