23 februarie 2011

Shri Mataji Nirmala Devi, "Era metamodernă"

Distribuie pe Facebook

Vă oferim astăzi un fragment din Era metamodernă, o carte scrisă de Shri Mataji şi apărută într-o primă ediţie în 1995, în India. Ediţia în limba română este în lucru pentru acest an.

„Trebuie să recunoaştem deschis că nu există pace nici înăuntrul fiinţelor umane, nici în afara lor. Cei săraci şi cei bogaţi sunt deopotrivă nefericiţi. Peste tot oamenii caută o ieşire, fără să o găsească. Adevărata soluţie nu se află în afara fiinţelor umane, ci în interiorul acestora.

Vindecarea autentică şi de durată a maladiilor prezentului se poate obţine numai prin transformarea interioară şi colectivă a oamenilor. Acest lucru nu mai constituie o imposibilitate. De fapt, el s-a şi petrecut. Există mai multe mii de persoane care au atins deja această stare. Realitatea transformării interioare - în proporţie de masă - a fiinţelor umane, prin intermediul Realizării Sinelui, constituie descoperirea cea mai revoluţionară a epocii actuale.

Cunoaşterea pură a Divinului, care se manifestă în mod direct prin Realizarea Sinelui, va conduce treptat la naşterea unei noi rase de oameni. Acum această cunoaştere nu mai este rezervată doar câtorva privilegiaţi, aşa cum se întâmpla în trecut, ci este disponibilă tuturor.

Astfel, ultimul salt în evoluţia noastră se va realiza în proporţie de masă. Întreaga specie umană va putea fi reînnoită şi transformată. Legile morale şi dreptatea vor fi din nou universal respectate, iar fiinţele umane vor convieţui în pace, în armonie cu ele însele, cu ceilalţi şi cu întreaga natură.”