26 ianuarie 2011

Despre Mama Pamânt si geografia subtila a Terrei

Distribuie pe Facebook
Vă oferim astăzi câteva fragmente dintr-un discurs al lui Shri Mataji din 25 mai 1997 - Cabella Ligure, Italia, despre fiinţa vie care este Mama Pământ şi legăturile ei subtile cu fiinţele umane.
În geografia subtilă a Terrei, România, alături de alte ţări din blocul estic şi de America de Sud, reprezintă chakra Vishuddhi, aspectul stâng.

Este un subiect dificil să vorbeşti despre Adi Shakti, deoarece nu este uşor de înţeles că Adi Shakti este Puterea lui Sadashiva. Sadashiva este Dumnezeu cel Atotputernic. Ea este Suflul Lui, aşa cum unii oameni o numesc. Unii spun că Ea este Dorinţa şi alţii că Ea este întreaga Putere a lui Sadashiva şi că Sadashiva nu poate face nimic fără puterile Ei.

Acest subiect a fost descris de mulţi oameni în diverse cărţi, în diverse moduri, dar mă voi referi la punctul în care Adi Shakti a început să lucreze asupra Mamei Pământ. Primul lucru, trebuie să ştim, a fost acela că Ea a creat o Kundalini în Mama Pământ şi l-a creat pe Shri Ganesha din Mama Pământ. Este foarte interesant. Mama Pământ devine astfel un lucru foarte important pentru noi. Dacă nu ştim cum s-o respectăm pe Mama Pământ, nu ştim cum să ne respectăm nici pe noi înşine. Expresia lui Adi Shakti în voi este Kundalini, fără îndoială, ea este reflectarea lui Adi Shakti în voi. Dar reflectarea lui Adi Shakti în Mama Pământ este de asemenea exprimată, după cum ştiţi, în diferite locuri, în diferite ţări, în oraşe diferite, ca manifestare a chakrelor si a creaţiilor lui Adi Shakti.

A fost foarte importantă crearea, mai întâi, a Mamei Pamânt pline de sfinţenie, pentru ca fiinţele umane să se nască pe ea. Deci reflectarea lui Adi Shakti în forma lui Kundalini a fost prima dată în Mama Pământ. Kundalini este, am putea spune, o mică parte din Adi Shakti, sau putem spune că ea este Dorinţa, Dorinţa pură a lui Adi Shakti. Deci Adi Shakti este Dorinţa, Dorinţa absolută a lui Sadashiva, iar Kundalini, Adi Kundalini este Dorinţa, Dorinţa absolută a lui Adi Shakti. Aceasta a fost prima dată exprimată în Mama Pământ, în interiorul Mamei Pământ. În interiorul Mamei Pământ Kundalini s-a ridicat în aşa fel încât a răcit miezul Mamei Pământ – atât cât a putut - şi apoi s-a manifestat pe suprafaţa pământului ca diferite chakre. Există deci o similitudine extraordinară pe care o avem între Virata, Mama Pământ şi fiinţele umane. Dacă toate acestea sunt reflectări ale lui Adi Kundalini, ar trebui să existe o mare conexiune între ele.

Fiinţele umane nu înţeleg modul în care sunt conectate cu Mama Pământ. Această Kundalini a trecut prin diferiţi centri, a creat diferiţi centri în Mama Pământ şi în cele din urmă a ieşit prin Kailash. Nu ştiu câţi dintre voi aţi fost în Kailash, acolo veţi vedea ce vibraţii extraordinare curg din Kailash. Toate mişcările Mamei Pământ sunt controlate de această Kundalini interioară, care este reflectarea lui Adi Shakti. Gravitaţia Mamei Pământ este, de asemenea, manifestarea lui Kundalini a Mamei Pământ.

Mama Pământ trebuie respectată, ceea ce înseamnă că tot ceea ce este creat pe acest pământ, de către mişcările pământului, de către mare, de către toate elementele trebuie să fie respectat. Avem astăzi problema poluării, oamenii vorbesc despre tot felul de lucruri. Motivul este că oamenii nu au înţeles niciodată importanţa celor cinci elemente care ne susţin viaţa. Cînd Mama Pământ nu este respectată, am putea avea un cutremur. Ceea ce înseamnă că această Mamă Pământ înţelege, ştie şi acţionează. Acţionează în aşa fel încât fiinţele umane nu înţeleg de ce astfel de lucruri se întâmplă.

Înţelegerea Mamei Pamânt despre sfinţi este deosebit de profundă. Ea ştie cine este sfânt, cunoaşte picioarele unui sfânt şi de aceea, ştiţi, s-au întâmplat atât de multe lucruri, precum povestea lui Moise. El a ajuns la mare şi Mama Pământ s-a ridicat pentru ei, pentru a putea trece. Dacă toţi evreii ar fi ajuns la mare, nu s-ar fi întâmplat aşa, dar a fost pentru Moise şi sfinţenia Lui că Mama Pământ s-a ridicat şi L-a ajutat. În acelaşi fel, atunci când Rama construia un pod mare între Lanka şi India, Mama Pământ s-a ridicat sub forma unui pod. Întotdeauna oamenii sfinţi vor fi protejaţi de Mama Pământ. Ea va încerca întotdeauna să le dea tot ceea ce vor.

Spunem despre anumite locuri că sunt sfinte. Cum s-a descoperit că aceste locuri sunt sfinte? Din cauza forţelor magnetice. Deci, Mama Pământ, de asemenea, organizează şi aranjează lucrurile pentru oamenii plini de sfinţenie. Este foarte interesant să vedeţi cum Mama Pământ vă îndrumă. Dar noi nu înţelegem valoarea înţelepciunii Mamei Pământ şi protecţia ei iubitoare pentru toţi sfinţii. În acelaşi mod, trebuie să înţelegem cum întreaga atmosferă, cum ploaia vine la momentul potrivit, cum luna, soarele şi totul conlucrează într-un mod atât de frumos, pentru că ştiu că este vorba de un sfânt, de oameni sfinţi care sunt împreună şi de care trebuie să se îngrijească, pe care trebuie să aibă atenţia. Nu se preocupă de oamenii care nu au nicio valoare.

Observaţi cât de spontană este Mama Pământ. Puneţi o sămânţă în ea şi observaţi cum aceasta încolţeşte. Este atât de spontană, activitatea ei este atât de spontană. Noi nu ne întrebăm niciodată cum se întâmplă. Vedeţi diferitele tipuri de flori, diferitele parfumuri, diferitele tipuri de arbuşti şi arbori, modul în care ea le dezvoltă în echilibru în fiecare loc! În fiecare atom şi moleculă a Mamei Pământ există un sens!

▫ ▫ ▫

Glosar

Adi Kundalini – Energia Kundalini Primordiala, parte din Adi Shakti;

Adi Shakti - Energia Divina Feminina Primordiala, Puterea lui Dumnezeu, Duhul Sfant;

Kailash – Munte sacru in Himalaya, Tibet, considerat a fi lacasul Zeului Shiva;

Kundalini – reflectare a Energiei Divine Feminine Primordiale, Adi Shakti, in fiinta umana;

Sadashiva – Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Atotputernic, Martor al Creatiei;

Shri Ganesha - copilul divin cu cap de elefant, zeitate hindusa ce intruchipeaza calitatile puritatii, inocentei, castitatii, auspiciozitatii si intelepciunii;

Virata – Marea Fiinta cosmica primordiala, Dumnezeu manifestat.