6 decembrie 2010

Tur sahaj in Maroc, noiembrie 2010

Distribuie pe Facebook

O entuziasta echipa de 13 sahaja yoghini din Austria, Anglia, Finlanda, Elvetia si Turcia au participat in luna noiembrie 2010 la un tur sahaj in Maroc.

Recitalurile de muzica indiana s-au bucurat de un deosebit succes. Ele au fost sustinute de trei tineri talentati, Ram, Kemal si Jivana, care au fost acompaniati la harmonium de Sveta din UK. Jivana a cantat la trompeta, iar Kemal la dholak. Li s-a alaturat cu talent Leila, din Maroc, care a incantat publicul cu muzica sa in stil marocan.

Marocanii au primit cu profunzime, mare deschidere si interes meditatia sahaj. Tinerii au dorit chiar sa se alature sahaja yoghinilor in impartirea de fluturasi pentru noile programe, pe strazile din Rabat.

Peste 400 de persoane au participat la programele de prezentare a metodei si la concerte, in cele trei seri.

Primul program s-a desfasurat la noua Biblioteca Nationala, aflata in imediata apropiere a Universitatii, si a fost destinat oficialilor din administratie. Bernadette, doctor in medicina specializat in studiul beneficiilor meditatiei sahaj, si-a insotit prezentarea cu ample ilustratii menite sa explice mecanismul experientei Realizarii Sinelui si transformarile aduse de aceasta la nivelul sistemului nervos si al fiintei in ansamblu. Dupa cuvantul de bun-venit al directorului Bibliotecii, a urmat discurul lui Gregoire de Kalbermatten.

Si urmatoarele doua programe, gazduite de frumoasa si confortabila sala a Hotelului Balima, s-au desfasurat dupa un model similar, cu discursuri in limba franceza, urmate de alocutiuni in araba. Pe langa franceza, tanara generatie de marocani vorbeste deopotriva engleza si spaniola, ceea ce a permis echipei noastre sa ofere cu usurinta explicatii si raspunsuri la intrebarile profunde ale auditoriului.

La intalnirile de follow-up, cei interesati au primit brosuri cu informatii despre meditatia sahaj si tehnicile de echilibrare. In curand vor avea si o locatie in care va incepe sa functioneze un nou centru de Sahaja Yoga.