18 decembrie 2010

Poveste de Craciun, despre steaua din noi

Distribuie pe Facebook
Motto:

“The Soul that rises with us
Our life’s Star
Hath had elsewhere its setting
And cometh from afar.”

William Wordsworth

▫▫▫

Alicia si micuta stea este o poveste despre o fetita care descopera spiritul din interiorul propriei fiinte si scopul vietii.

Autorii sunt Dragos Ionel si Richard Payment, Canada, iar grafica este semnata de Arunima Ahuja.

Fiecare noua viata pe Pamant este pentru a invata si a creste; Alicia descopera ca drumul sau, de aceasta data, inseamna a ajunge la altii si a deveni „conectata”.

Este o poveste de iubire despre realizarea Sinelui adevarat. Este o carte pentru copii, parinti si bunici, deopotriva.

Puteti vizualiza primele pagini ale cartii, asculta primele capitole sau comanda povestea pe site-ul thelittlestar.

„Nu suntem nascuti intr-un vid, ci intr-un context. Numim aceasta soarta; spunem ca avem un destin sau o stea. Pentru a intelege semnificatia vietilor noastre, vrajitori si astrologi de altadata au zabovit indelung sub bolta scanteietoare a cerului, incercand sa descifreze stelele.

Cine ar indrazni sa le spuna copiilor despre lucruri atat de complicate precum sensul vietii sau destin? Dragos si Richard ofera un raspuns intr-un limbaj cuceritor prin simplitate, care, uneori, ne aminteste de Micul print al lui Antoine de Saint Exupery.

Aceasta carte, foarte concisa, scrisa intr-un limbaj direct, ne propune o locatie diferita pentru steaua unica ce da sens vietilor noastre. Adultii care se vor bucura sa o citeasca, nu isi vor da seama cand vor intra intr-o poveste care aduce in discutie lucruri pe care inteleptii si filosofii s-au luptat sa le inteleaga, de tot atata timp de cat stelele stralucesc.

Si, pentru ca aceasta carte este scrisa pentru copii, cu o discreta chemare catre adultii incă dispusi sa-si puna intrebari si sa hoinareasca pe taramul copilariei, ultimele doua randuri din carte sunt cele mai importante.”

Gregoire de Kalbermatten

▫▫▫

Cititi alte cateva recenzii si urmariti clipul de prezentare a cartii.