Vă urăm tuturor un Crăciun de Bucurie şi Lumină!

◦◦◦
Sunteţi cu toţii aici pentru a celebra naşterea lui Christos. Stiţi deja cum El a venit pe acest pământ, şi care a fost munca Sa măreaţă. Dar trebuie să vedem şi partea subtilă a personalităţii Sale. Care a fost puterea Lui? Puterea lui Christos a fost, desigur, aumkara, puterea Lui a fost pranava. Dar esenţa lui Christos a fost tapasya, tapasvita. El este încarnarea principiului tapasya.
Viaţa Sa a fost una deosebit de simplă, absolut pură, fără angajamente de natură ambiguă. El a fost personalitatea care a încercat să păstreze maryadas ale dharmei în cea mai înaltă măsură. Pentru că El este Poarta. Puteţi traversa toate chakrele, dar dacă la acest nivel (al chakrei Agnya, guvernată de Iisus Christos, n.tr.) Poarta este închisă, nu vă veţi putea ridica mai sus.

A fost găsită cartea scrisă de Toma, care a descris modul de viaţă gnostic, în care gnya înseamnă „a şti”. În limba sanscrită, gnya înseamnă „a şti”. El a descris foarte frumos viaţa gnostică. Aceasta a fost Evanghelia gnostică, sau oricum am numi-o, vorbind despre o experienţă personală a atingerii Realizării lui Dumnezeu, a Realizării Sinelui. În ea se vorbeşte despre Sahaja Yoga. Toma, în drum spre India, s-a dus în Egipt şi acolo a pus Evanghelia într-un vas mare de metal.

Aveţi menirea de a aduce înapoi slava lui Christos, de a aduce înapoi dharma lui Christos, de a reflecta modelul măreţ al lui Christos. Când oamenii spun că nu au idealuri, sunt uimită. Ce ideal mai măreţ am putea avea decât Iisus Christos?

Christos a fost întruparea naturii celei mai subtile, absolut subtile. Atât de subtile/Sukshma, încât El a umblat pe apă. El a fost doar pranava, doar vibratii. Nu a existat Jada Tattwa în El. Nu a existat niciun principiu grosier în El. Când celebrăm ziua de naştere a lui Christos, trebuie să ne pătrundem de calităţile Sale, de subtilitatea Sa, de natura Sa.
Ar trebui să încercăm să fim tot mai subtili şi nu grosieri - acesta este lucrul important în cultura Sahaja Yoga. În cultura Sahaja Yoga atenţia noastră este pe subtil, pe varietatea plină de frumuseţe a subtilului; să vedem toată dulceaţa şi bunătatea, toate proiecţiile artistice, estetice ale vieţii umane, şi nu grosierul, grotescul. Vom avea o nouă cultură. Am început să manifestăm dharma, prin vieţile noastre, dar fiecare dharma trebuie să aibă o cultură şi noi avem cultura sukshma, a vieţii mai subtile. Oamenii mai subtili sunt cei mai frumoşi, sunt cei mai apropiaţi în spirit de această cultură, sunt cei mai idealişti şi cei mai nobili, asemenea lui Christos.

◦◦◦
Glosar:
Agnya – centru de energie subtila situat in mijlocul fruntii si guvernat de Iisus Christos, atat in planul cosmic, cat si in fiinta umana.
Aumkara – sunetul, vibratia primordiala in momentul creatiei lumii.
Dharma - justetea, virtutea, codul legilor divine implementate in creatie ca factor de sustinere a ecologiei si evolutiei.
Jada Tattwa – principiul materiei inerte.
Mahalakshmi - Energia Divina a evolutiei ce guverneaza Sushumna nadi, canalul central situat de-a lungul coloanei vertebrale.
maryadas – limitele comportamentului corect.
Pranava – Aumkara, sunetul primordial.
Realizarea Sinelui – strapungerea fontanelei de catre energia interioara Kundalini, constiinta Sinelui dobandita prin aceasta.
sukshma – subtil, rafinat.
tapasvita – dedicare, determinare si concentrare.
tapasvi – cel care duce o viata de penitenta, asceza si austeritate.
tapasya – penitenta, asceza, austeritate.