5 octombrie 2010

Prezentare Yoga la deschiderea Jocurilor Commonwealth 2010

Distribuie pe Facebook
Aproximativ 65 000 de spectatori au asistat duminica 3 octombrie 2010 la deschiderea celei de-a 19-a editii a Jocurilor Commonwealth-ului pe stadionul Jawaharlal Nehru din New Delhi, in prezenta Printului mostenitor al Marii Britanii, Charles, a presedintelui Indiei, dna Pratibha Devisingh Patil, a primului ministru indian, dl. Manmohan Singh, precum si a altor oficiali.

Ceremonia de deschidere a prilejuit un grandios spectacol de muzica, dans, stralucire si culoare, o calatorie in marea diversitate a culturii si traditiilor Indiei.

In spatiul sacru al Arborelui Cunoasterii si al Iluminarii, dansatori de Bharatnatyam, Odissi, Kathak, Manipuri, Mohiniyattam si Kuchipudi, in coregrafii de exceptie, interpreti la tabla, sitar and mridangam au evocat marea traditie maestru-discipol Guru-Shishya.

Un moment special a evocat stravechea filosofie Yoga a integrarii ultime a mintii, trupului si sufletului. In centrul stadionului a aparut o uriasa reprezentare de lumina a corpului uman si a principalilor centri de energie subtila situati de-a lungul coloanei vertebrale. Acestia au fost prezentati pe rand de comentator, incepand cu Sahastrara chakra, situata in crestetul capului, centrul la nivelul caruia are loc unirea lui Atma (spiritul individual) cu Paramatma (Inconstientul universal).

Atletii au figurat reprezentari ale energiei spirituale Kundalini, aflata in stare latenta la baza coloanei vertebrale, in osul Mooladhar, precum si ale chakrelor, in timp ce comentatorul a explicat ca ridicarea lui Kundalini se face in acord cu evolutia noastra spirituala.