12 august 2010

Festivalul Cultura Spiritului - a doua editie

Distribuie pe Facebook
Fundatia Mondiala Shri Mataji Nirmala Devi Sahaja Yoga si Compania internationala de teatru “Theatre of Eternal Values”, sub patronajul provinciei Alessandria, au organizat in perioada 7-8 august 2010, in Albera Ligure, localitatea Chiappeti (AL), Italia, cea de-a doua editie a Festivalului “Cultura dello Spirito”.

Desfasurat intr-un cadru natural pitoresc, pe valea raului Borbera, in localitatea Chiappeti, in apropiere de orasele Genova, Milano si Torino, festivalul, deschis tuturor celor interesati, si-a propus sa aduca publicul in spatiul cautarii spirituale si al redescoperirii esentelor prin arta, muzica, dans, teatru si stiinta.Au participat peste o suta de muzicieni din intreaga lume, in 15 concerte apartinand celor mai diverse genuri: de la muzica indiana clasica si traditionala la muzica fusion cu genul Flamenco, jazz, muzica latino-americana. Spectacolele de dans si teatru, conferintele despre energia neconventionala, medicina alternativa si noile modele sociale sustenabile s-au bucurat de un larg interes.

Evenimentul a prilejuit expozitii de fotografie si arta traditionala, workshop-uri de meditatie si ateliere de creatie, fiecare artist cautand sa transforme prin arta sa canoanele traditionale, pentru a atinge intim si profund inima spectatorilor, pentru a darui bucurie si frumusete pura.

Orchestra simfonica Belvedere din Genova sub conducerea maestrului Lorenzo Tazzieri a fost prezenta si la aceasta editie a Festivalului, cu un concert mult apreciat.