10 august 2010

“Eternity In An Hour” la New York International Fringe Festival

Distribuie pe Facebook


Teatrul Valorilor Eterne (TEV) a fost selectat sa participe la Festivalul international de teatru Fringe de la New York, intre 13 si 29 august 2010. Dintre cele 800 de companii internationale care au aplicat, numai 10 s-au numarat intre cele selectionate.

Trupa de artisti sahaj TEV va prezenta la New York ultima sa productie, “Eternity In An Hour”, o explorare multi-media a vietii si geniului poetului vizionar William Blake, inspirata de Cartile profetice “Jerusalem” si “Milton”, de “Cantecele inocentei” si “Cantecele experientei”, precum si de scrisori.

Programul spectacolelor:

Vineri 13 August, 5pm
Sambata 14 August, 7pm
Duminica 15 August, 7.15pm
Vineri 20 August, 4pm
Duminica 22 August, 2pm

NEW YORK INTERNATIONAL FRINGE FESTIVAL
The New School of Drama Theatre
151 Bank Street
(WEST & WASHINGTON STREETS)
A,C,E, L to 14th Street/8th Avenue

Activ din 1996, Teatrul Valorilor Eterne este un ansamblu international de artisti, motivat de crezul indraznet in puterea spectacolului de teatru de a inalta constiinta umana si de a inspira schimbari sociale pozitive.

In lucru din 2005, productia originala intitulata „William Blake's Divine Humanity” a fost spectacolul simbol al Festivalului Blake 250 din noiembrie 2007 si a avut premiera la New Player’s Theatre, Londra. Piesa a fost ulterior nominalizata pentru cea de-a 18-a editie a Premiului Meyer-Whitworth acordat de Royal National Theatre Foundation. A urmat versiunea intr-un act „Eternity in an Hour”, cu premiera la Festivalul de la Helsinki in 2008, urmata de un turneu in Italia si Elvetia in 2009.

Membrii TEV lucreaza in parteneriat cu institutii de invatamant, scoli si universitati, companii si comunitati, oferind expertiza aplicata in proiecte educationale, sociale si de formare.

„Sa vezi lumea intr-un graunte de nisip
Si Cerurile intr-o floare salbatica,
Sa prinzi in palma ta Infinitul
Si Vesnicia intr-o ora.”

William Blake, Auguries of Innocence, 1803