16 august 2010

Sahaja Yoga la Congresul Mondial al Tinerilor, Istanbul 2010

Distribuie pe Facebook
Anul International al Tinerilor, proclamat de ONU in efortul de a canaliza energia, imaginatia si initiativa tinerilor din intreaga lume spre rezolvarea provocarilor cu care se confrunta omenirea, a inceput la 12 August 2010. Sub tema „Dialog si inţelegere reciproca”, Anul isi propune sa incurajeze dialogul si intelegerea intre generatii şi sa promoveze idealurile pacii, respectul pentru drepturile si libertatile omului si solidaritatea.

De asemenea, se urmareste incurajarea tinerilor pentru a se dedica si implica in progresul societatilor din care fac parte, inclusiv in ceea ce priveste cele 8 Obiective de Dezvoltare ale Mileniului (MDG).

Intre evenimentele lui 2010 dedicate tinerilor s-a numarat si cel de-al V-lea Congres Mondial al Tinerilor, desfasurat la Instanbul, Turcia, intre 31 Iulie - 13 August, si gazduit de Universitatea Tehnica Yildiz.

10 tineri sahaja yoghini din Rusia, Australia, America, Austria and UK au fost prezenti la Congres, care a inregistrat participarea record de 1500 delegati din 150 tari. Participarea tinerilor sahaja yoghini, cu 3 workshop-uri (“Meditatie si Sanatate”, “Meditatie si Educatie” si “Muzica si Meditatie”), concerte de qawwali, o expozitie sahaj intre 1 si 5 august, precum si cu meditatii matinale colective pentru cei interesati, a stat sub deviza “Meditate to Regenerate”.

Brosurile si CD-urile introductive in meditatia Sahaja oferite participantilor, dar mai ales experienta directa a Realizarii Sinelui si a meditatiei colective s-au bucurat de mare interes si apreciere. Sute de tineri s-au aratat dornici de a aprofunda si continua practica meditatiei Sahaja.

Ii puteti cunoaste pe cei 10 si citi mai departe relatarile lor de la Congres pe site-ul http://meditatetoregenerate.wordpress.com/