26 iulie 2010

Self Realisation de Silvina Estevez, locul 3 la Faith Shorts 2010

Tineri din Iordania, India si SUA au castigat premiul intai in competitia Faith Shorts 2010 de scurt metraje a Fundatiei Faith a lui Tony Blair.

Premiile au fost decernate la 22 iulie la Academia Britanica de Film si Televiziune, in fata a 200 de invitati, intre care Tony Blair, personalitati religioase de prestigiu, artisti si producatori din industria filmului.

Scurt metrajul Self Realisation al Silvinei Estevez, sahaja yoghina din Argentina, s-a numarat intre primele trei nominalizate la categoria cineasti intre 18 si 25 de ani.

Faith Shorts ofera tinerilor de pretutindeni posibilitatea de a-si exprima credinta prin intermediul filmului. Productiile venind de pe toate continentele au fost inspirate de diverse credinte: Sikhism, hinduism, Islam, crestinism, iudaism, sau au avut un fundal umanist.

Tony Blair, patron al Fundatiei Faith si unul dintre membrii juriului, a declarat: „As dori sa felicit castigatorii BAFTA 2010 pentru filmele lor puternice. Am fost profund inspirat de filmele pe care le-am vazut. Povestile pe care ele le spun sunt incredibil de puternice, unele ridica intrebari, altele sunt inaltatoare. Ele toate infrunta prejudecatile care abunda atat de des in legatura cu diversele religii. Sunt mandru ca am putut pune umarul si oferi acestor oameni tineri instrumentele necesare pentru a impartasi lumii credinta lor si sunt sigur ca filmele lor vor fi o importanta resursa in distrugerea barierelor dintre diferitele culturi si religii.”

Pentru mai multe informatii, cititi: http://www.tonyblairoffice.org/news/entry/faith-shorts-2010-winners-shine-at-bafta/