27 martie 2010

Felicitare din partea presedintelui Obama

Biroul de corespondenta prezidential american a transmis felicitarea adresata de presedintele Barack Obama lui Shri Mataji, cu prilejul celei de-a 87-a aniversari, la 21 martie 2010.

Scrisoarea, semnata de presedintele american si de prima doamna a Statelor Unite, Michelle Obama, exprima recunoastere si apreciere pentru deosebita contributie adusa de-a lungul anilor de Shri Mataji poporului american, pe taramul spiritualitatii.

Nominalizata de doua ori la Premiul Nobel pentru Pace, Shri Mataji a primit in 1989 Medalia Pacii a Natiunilor Unite si a fost invitata la ONU pentru 4 ani consecutiv, intre 1989-1994, sa vorbeasca despre modalitatile de realizare a pacii mondiale.

Intre 1992 – 2000 a fost recunoscuta si intampinata cu Declaratii de primarii mai multor orase din cele doua Americi (Los Angeles, British Columbia, Berkeley, Philadelphia, Cincinnati, Yonkers, Brasilia, Vancouver, Ottawa, Toronto etc.), iar in 1997 si 2000 Congresul SUA i-a dedicat Proclamatii de recunoastere, ce au fost incluse in Analele Congresului.

Alte personalitati americane care au transmis scrisori de felicitare:

Dl. David A. Paterson - Guvernatorul orasului New York

Dl. Christopher J. Dodd - Senator de Connecticut


Dl. Joseph I. Lieberman - Senator de Connecticut