3 octombrie 2009

Recunoastere internationala pentru Abhay Sapori

Abhay Rustum Sopori, sahaja yoghin indian, maestru de santoor si compozitor de muzica indiana clasica, a primit recent prestigiosul „Bharat Shiromani Award” pentru anul 2008–2009.

Abhay a devenit astfel cea mai tanara personalitate distinsa cu acest premiu. „Bharat Shiromani Award” este oferit personalitatilor avand origine indiana, ca recunoastere a realizarilor marcante si a contributiei aduse la nivel international in domenii precum cultura&arta, business, cinema, educatie, IT, jurnalism, justitie, medicina, politica, stiinta, sport etc. Criteriile de selectie pentru acordarea premiului se refera la merit si calibru, precum si la efortul depus in slujba progresului national si a emanciparii umanitatii.

Abhay si tatal sau, Pt. Bhajan Sapori, au sustinut recitaluri cu diferite prilejuri in prezenta lui Shri Mataji, cel mai recent in primavara acestui an, la Palazzo Doria in Cabella Ligure, Italia. Abhay a compus un raga special, “Nirmalkauns”, dedicat lui Shri Mataji. Intreaga sa arta este dedicata efortului unic de elevare a constiintei umane.