6 septembrie 2009

Si a fost Transylvania CallingPeste 2000 de participanti din 65 de tari, multe practici, multa cautare, tot atat de multe evenimente si interactiuni sociale si culturale. Toate intr-un cadru natural aproape neintinat, de un pitoresc magic.
5 am fost cei care am organizat si sustinut standul de meditatie Sahaja Yoga din cadrul Sectiunii Healing a activitatilor alternative. Desi festivalul si-a deschis portile marti, 18 august, abia miercuri 19 am putut demara activitatea la standul nostru.
O intamplare tare draguta de la inceput a fost aceea ca, in timp ce ne straduiam sa despaturim posterul cu Shri Mataji si sa-l instalam pe suport, am fost realmente asaltati de cateva zeci de vizitatori, dornici sa afle despre ce este vorba. Mai bine de 20 de minute am ramas cu posterul in maini, oferind explicatii si Realizarea Sinelui, desigur. Un simbolic inceput...
Fiecare dintre cei cu care am vorbit pe parcursul celor 7 zile ale festivalului era o poveste, o viata, o cautare. Multe din istorisiri ne-au impresionat profund, pentru ca exprimau ardoarea cautarii lor spirituale. Si, cel mai important, tot din spusele lor, intalnirea cu noi le-a adus multa pace si bucurie, deschiderea inimii si imbunatatirea starii interioare. Vom pastra legatura cu ei toti, pe internet.Un domn din Suedia, chiar dupa prima sedinta de meditatie, s-a hotarat sa porneasca primul centru de Sahaja Yoga in orasul sau natal.
Tineri din intreaga lume au meditat mai multe zile la rand alaturi de noi. Unii, trezindu-se pentru asta la 7 dimineata, dupa ce se culcasera la 5!! Multi ne-au devenit prieteni dragi, dornici sa petreaca cea mai mare parte a zilei alaturi de noi.
In fiecare seara am gatit la foc si i-am invitat pe vecini sa ni se alature la masa. Nu inainte de a gusta Realizarea Sinelui, bineinteles.
Un frumos spirit de comuniune ne-a legat pe toti cei ce ne-am intalnit la Gura Raului, coborand spre planurile cele mai adanci ale fiintei, spre rezonanta in iubire pura si, mai departe, spre intalniri si regasiri in planul unei autentice cautari spirituale.