7 august 2009

Sus, in Cetate


Participarea Sahaja Yoga la Festivalul Medieval de la Sighisoara a devenit o traditie, avem deja 10 ani de participari succesive.

Editia abia incheiata la 26 iulie s-a bucurat, fara indoiala, de cel mai mare aflux de vizitatori de pana acum.

Bannerele Sahaja Yoga de sus din Cetate ii invitau pe turisti, ca de obicei, sa descopere cunoasterea sinelui si sa aiba experienta spirituala fundamentala a timpurilor moderne: activarea energiei Kundalini.

Sahaja yoghini din Sighisoara, Brasov, Medias, Cluj, Sf. Gheorghe si Bucuresti au incercat sa raspunda intrebarilor celor curiosi si sa prezinte celor interesati fundamentele metodei.

Adesea, familii si grupuri intregi de turisti sau grupuri de copii insotiti de un instructor isi primeau impreuna Realizarea. Era nevoie uneori sa stai la rand pentru a putea face experimentul.

Am stat de vorba cu oameni simpli de la tara, care, desi nu stiau nimic despre yoga, erau dornici sa afle. Si, in primele clipe de dupa experiment, tot ei ne spuneau ca „este cu adevarat un dar divin”... Altii se bucurau de prezenta noastra si spuneau ca „mai trebuie sa existe si asa ceva in lumea asta”. Cei care isi primisera Realizarea in alti ani reveneau pentru ca pur si simplu se simteau foarte bine.

Multi vizitatori dornici de a aprofunda experienta proaspat dobandita ne-au solicitat organizarea de cursuri de initiere si in orasele lor. Speram ca acest lucru sa devina posibil cat mai curand.