6 aprilie 2009

Nirmala Vidya


Cuvantul Nirmala inseamna “absolut pur”, “neintinat”, iar vidya este “cunoastere”. Prin urmare, nirmala vidya s-ar traduce prin “cunoastere pura”.

Nirmala vidya semnifica puterea si tehnica prin care este infaptuita intreaga munca a divinitatii, lucrarea pura a divinitatii si legile dupa care aceasta se desfasoara, cunoasterea acestei tehnici si a realitatii divine absolute.

Numai dupa activarea energiei Kundalini o persoana poate avea acces la aceasta cunoastere. Constiinta vibratorie dezvoltata si stabilizata dupa Realizare confirma orice gand, actiune sau fapta in acord cu legitatile realitatii divine, sau, dimpotriva, semnaleaza dezacordul, atunci cand ne indepartam de acestea.

Tehnica prin care mantrele, dupa Realizare, actioneaza si manifesta in noi aspectele invocate este, de asemenea, nirmala vidya. Meditatia si tehnicile din Sahaja Yoga, de activare a energiei Kundalini si de trezire a principiilor divine la nivelul chakrelor, tehnicile de purificare si eliminare a blocajelor de natura energetica subtila sunt, deopotriva, nirmala vidya. Calitatea constiintei prin care forta atentiei noastre indreptata asupra unui lucru actioneaza este nirmala vidya.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu