1 aprilie 2009

NIRMALA DEVI - Freedom and Liberation


Va invitam maine, 2 aprilie, ora 18.00, la Casa de Cultura „Friedrich Schiller” din Bucuresti, la prezentarea documentarului artistic „NIRMALA DEVI - Freedom and Liberation” al tinerei regizoare Carolin Dassel, o productie 2006 a devifilm GbR, in coproductie cu Radioteleviziunea Bavareza si Academia de Televiziune si Film din München.

Ilustratia muzicala este semnata de Franco Tortora, un profesionist al scenei de film germane, o importanta contributie revenindu-i lui Gabi Ion, muzician roman stabilit in Franta, care sustine multiple linii melodice ale coloanei sonore: vocal, vioara, santoor, harmoniu şi alte instrumente.

Un film despre Libertatea ca destin – de la libertatea politica la eliberarea spirituala, documentarul creioneaza episoadele unei vieti de exceptie, puse in slujba emanciparii umanitatii. Materialele video de arhiva, marturiile directe ale protagonistilor, muzica si locatiile originale ale intamplarilor evocate construiesc o atmosfera de veritabila contemplativitate.

Nirmala Srivastava, cunoscuta in intreaga lume ca Shri Mataji Nirmala Devi, este personalitatea spirituala fara precedent care a adus umanitatii experienta Realizarii Sinelui promisa de toate religiile si traditiile spirituale.

Viziunea domniei sale transcende telul eliberarii politice, catre o viziune a eliberarii interioare si a transformarii fiecarui individ, o viziune careia i s-a dedicat deplin si care a purtat-o pe cele cinci continente, unde a tinut mii de conferinte publice si a dat Realizarea Sinelui en masse.

„... suntem aici pentru a ne dobandi libertatea: libertatea spirituala, eliberarea spiritului nostru de lacomie, dorinte, manie, de conditionarile noastre si de teribilul nostru ego.
Avem in interior acea putere; este numita Kundalini.
Cand Spiritul, care este sursa bucuriei si a adevarului, vine in atentia voastra, prin activarea lui Kundalini, atentia umana este iluminata.”

Shri Mataji Nirmala Devi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu