18 aprilie 2009

Lumina Invierii

Uram tuturor cititorilor nostri Un Paste Fericit, plin de Lumina si de Binecuvantari!

Va alaturam cateva fragmente din discursurile lui Shri Mataji cu prilejul Pastelui.


“Mesajul lui Christos este Invierea.
Spiritul nu poate fi ucis, este etern. Si El a trebuit sa o arate. Iar pentru a o arata, a trebuit sa se intrupeze pe acest pamant, sa se comporte si sa traiasca asemenea fiintelor umane, sa treaca prin tragedia mortii. Pentru a arata ca poate invinge moartea si poate invia, a trebuit sa moara si apoi sa invie. Acesta este adevaratul mesaj al lui Christos si motivul rastignirii sale.

Oul de Pasti simbolizeaza a doua nastere, ceea ce numim Realizare a Sinelui. Se leaga de ceea ce este descris atat de frumos in Devi Mahatmyam, unde se spune ca Zeita L-a creat pe Mahavishnu dintr-un ou, sugerand ideea celei de-a doua nasteri. Intreaga puritate si auspiciozitate au fost puse in acest ou. In stadiul de Vaikuntha a fost creata aceasta mareata personalitate a Fiului lui Dumnezeu/Mahavishnu, cea mai mareata dintre toate, care s-a incarnat pe acest pamant ca Domnul Nostru Iisus Christos. El a fost creat mai intai sub forma unui ou, din care jumatate a ramas ca samanta, ca Shri Ganesha, ca Spirit, iar din cealalta jumatate a fost creat Iisus Christos.

Si El a fost binecuvantat sa fie âdhâra - suportul intregului univers. Shri Ganesha o sustine si o protejeaza pe Kundalini, protejeaza castitatea Mamei Pamant, iar Iisus Christos este suportul universului. Natural, El trebuie sa fie fundamentul valorilor moralitatii noastre, a fiintelor umane. Numai daca respectam aceste valori vom fi sustinuti, nu si altfel. Cum putem tolera imoralitatea, daca Il urmam pe Christos? El este intruparea moralitatii, El este Shri Ganesha. Puritatea si moralitatea sunt esenta vietii si fiintei sale. Daca, de exemplu, sticla lampii este murdara, cum va lasa ea lumina sa treaca? O viata impura nu poate da lumina celorlalti, nici propriei fiinte. El a vorbit despre viata dharmica pe care ar trebui sa o ducem. A impins la extrem exigentele celor zece porunci, spunand ca nu ar trebui sa avem ochi adulteri.De Pasti noi oferim oua. Este acelasi simbol: ca noi suntem oul care trebuie sa devina pasare. La stadiul obisnuit la care ne aflam ca fiinte umane, noi avem limitari asemenea oului si trebuie sa crestem pana la nivelul la care vom putea deveni pasari. O pasare este mai intai nascuta ca ou, apoi creste si se maturizeaza, si in cele din urma devine pasare, ceea ce simbolizeaza stadiul Realizarii Sinelui. Noi oferim oua pentru ca oul contine potentialul transformarii, el poate deveni plapandul pui, poate renaste, are aceasta capacitate. Oul ca simbol al Pastelui inseamna ca voi va puteti transforma intr-o noua personalitate, intr-o frumoasa personalitate spirituala.

Invierea lui Christos a fost menita sa deschida centrul Agnyei, un centru deosebit de subtil, mult tensionat, inchis de conditionarile si de egoul oamenilor, fara de care Kundalini nu si-ar fi putut urma ascensiunea. Pentru aceasta a trebuit sa aiba loc intreaga drama a rastignirii si Invierii.
El a venit ca fiinta umana, avand infatisarea unei fiinte umane, dar natura sa a fost absolut divina. El a fost Aumkara, Logosul. De aceea a putut merge pe apa. Corpul sau nu a avut nimic material.

Christos s-a inaltat deasupra dimensiunii materiei, s-a inaltat din mormant, care simbolizeaza materia care ne-a inrobit, si din care trebuie sa ne ridicam prin puterea noastra spirituala. Dati la o parte lespedea care acopera acest mormant! Ridicati-va, inaltati-va! Acesta este mesajul Invierii lui Christos.

Noi am construit acest mormant, lasandu-ne dominati de altii. Din frica i-am lasat sa ne construiasca mormantul, din frica i-am lasat sa-L ingroape pe Christos in noi. Acum El trebuie sa se ridice. Am sporit materia din noi prin conditionarile si fricile noastre, prin ideile noastre absolut gresite despre bine, bunatate si compasiune. Ar trebui sa invatam sa privim totul in lumina Spiritului.Christos ne-a aratat calea. El a acceptat rastignirea pentru a ne arata calea. Toate ideile absurde de sofisticare, despre pozitia noastra in societate, despre modul de a ne raporta la autoritate, tara, politica, economie etc., toate acestea ne pot lega adanc de acel mormant. Trebuie sa iesiti din toate aceste morminte ale materiei si sa va eliberati de lanturile ei.

Dintotdeauna a existat o lupta intre spirit si materie. In viata umana materia incearca tot timpul sa domine spiritul. In acest mod noi esuam in Invierea noastra. Esuam pentru ca ne lasam dominati de materie, pentru ca ne identificam atat de mult cu ea, pentru ca ea a devenit atat de importanta pentru noi. Intreaga cultura a devenit materialista si ea degradeaza fiintele umane.
Ar trebui sa privim totul din perspectiva unei noi dimensiuni a constiintei: aceea ca noi suntem Spiritul. Nu ar trebui sa ne preocupe decat confortul Spiritului nostru. Toate conditionarile vor disparea, nu vom mai avea temeri sau griji.

Nu pot vorbi despre spiritualitate cei care nu au Realizarea Sinelui. Pentru ca este vorba despre dimensiunea unei vieti divine, foarte diferite, despre un domeniu in care mintea nu poate patrunde. Astfel, poetii sau artistii care au oglindit in opera lor viata lui Christos, sau au incercat sa ne vorbeasca despre El, au fost in mare parte suflete realizate.Cand Kundalini urca si deveniti una cu divinitatea, voi intrati pe taramul certitudinii si stiti ca ati aflat Adevarul. Atunci voi renuntati singuri la toate aceste obiceiuri destructive si intrati pe un taram nou, al constructiei divine in interiorul vostru. Aceasta este adevarata Inviere a fiintelor umane.

Sufi vorbesc despre patru stadii ale apropierii de Dumnezeu. Ultimul este hakîkat, atunci cand ajungi sa cunosti Realitatea. Trebuie sa ajungem la aceasta Realitate. Realitatea nu este o perceptie, nu inseamna “sa vezi” ceva, inseamna “sa fii” ceva. Daca incepeti sa vedeti ceva, puteti vedea un lucru, dar voi nu sunteti acel lucru. Cand voi sunteti realitatea, voi emiteti realitatea. O vedeti, va bucurati de ea, traiti in ea. Cand atingeti dimensiunea realitatii, nu mai aveti cum va complace in lucruri ireale, imaginare sau lipsite de demnitate. Voi sunteti realitatea si emiteti realitatea: in comportamentul vostru, in cuvintele si in vietile voastre, in tot. Toate acestea manifesta cea mai importanta forta, aceea a spiritualitatii. In mod automat, tot ceea ce este fals, gresit, destructiv se va indeparta de cel care este in Realitate. Acestea sunt trasaturile personalitatii unui suflet realizat.

Christos nu a apartinut vreunei religii, nu a urmat o anume religie. El a urmat propria sa religie a spiritualitatii. Toti marii sfinti, profeti, incarnarile care au venit pe acest pamant au incercat sa va spuna acelasi lucru: ca trebuie sa aveti comuniunea cu Dumnezeu. Toti au spus acelasi lucru.Daca priviti viata lui Christos, veti vedea cum El s-a preocupat tot timpul de binele umanitatii. Cum s-a dus la marii preoti si le-a spus atat de direct ca nu-L pot intelege, pentru ca sunt “orbi”. Le-a spus ca El isi cunoaste Tatal si ca Tatal Il cunoaste pe El, dar ca ei nu-L cunosc, si nici pe Tatal sau. Atat de direct le-a vorbit! Spunea Adevarul si Adevarul are capacitatea sa vorbeasca prin personalitatea voastra.

Noi insine, inainte de Realizare, inainte de a primi lumina spiritului, suntem intr-un fel orbi, constiinta noastra este, am putea spune, absolut amortita, oarba. Constiinta Realitatii vine in noi atunci cand depasim limitele mintii, cand ne ridicam deasupra ei; putem face asta numai datorita Invierii lui Christos. Mintea noastra, care sta intre noi si divinitate, este controlata de Iisus Christos, prin Agnya noastra. El ne controleaza conditionarile si egoul si le pune in echilibru.

In fiecare fiinta umana exista Kundalini. Fie ca este vorba de un evreu, de un crestin, de un hindus, de un musulman sau de un sikh, oricum s-ar numi. Prin urmare, voi toti apartineti religiei umanitatii, in care fiecare fiinta umana are in interior energia Kundalini. Voi toti sunteti fiinte umane. Toate aceste idei false, ca “suntem hindusi”,” suntem musulmani”, “ suntem crestini” sunt create de fiintele umane. Fiintele umane pot crea orice…Religia este in interiorul nostru si aceasta religie pura este o religie globala. Dar noi avem razboaie in numele religiei, in numele lui Dumnezeu, mai ales. Toate aceste razboaie care se desfasoara nu pot distruge Realitatea, nu pot distruge Adevarul. Acesta este un alt mesaj al Invierii lui Christos. Toti sfintii, toate marile personalitati care au primit lumina Invierii sunt tot timpul cu noi. Protectia si indrumarea lor sunt mereu cu noi.

Christos i-a iertat pe toti cei care i-au facut rau. Pe cruce fiind s-a rugat pentru iertarea lor. In acelasi mod, noi trebuie sa-i iertam pe ceilalti, este foarte important. Daca vom invata sa o facem, jumatate din conflictele acestei lumi vor fi stinse.


Trebuie sa ne abandonam. Mahomed a numit asta Islam. Islam inseamna “abandon”, ceea ce inseamna ca trebuie sa va abandonati naturii voastre globale, naturii voastre superioare. Daca sinele vostru este Spiritul, de ce sa nu va abandonati lui? Faceti acest sine sa straluceasca! Deveniti una cu lumina lui! Intreaga viata ar trebui sa va fie lumina: lumina a iubirii, lumina a Divinitatii, lumina a frumusetii!

In numele lui Dumnezeu, Christos a venit pe acest pamant pentru a aduce o unitate a religiei, dar astazi avem o lume a dezbinarii si a disputelor in numele lui Dumnezeu si al religiei.

Toate zeitatile, incarnarile si profetii sunt cu totii una. Mai mult, dupa Realizare, voi aveti perceptia lor la nivelul sistemului nervos central. Voi credeti in toate aceste personalitati nu pentru ca istoricii v-au povestit despre ele, ci pentru ca este un fapt ca ele impreuna lucreaza pentru Invierea intregii lumi.”
◦◦◦

Londra - 08 aprilie 1985
Roma - 19 aprilie 1987
Shuddy Camps, Anglia - 3 aprilie 1988
Eastbourne, Anglia - 22 aprilie 1990
Roma - 19 aprilie 1992
Sydney - 3 aprilie 1994
Istanbul - 25 aprilie 1999, 23 aprilie 2000, 12 aprilie 2002

◦◦◦

Glosar:

Devi Mahatmyam – parte din Markandeya Purana, atribuita inteleptului Markandeya, cu mii de ani i.Ch.

Mahavishnu – incarnare a zeului Vishnu sub forma lui Iisus Christos, despre care se vorbeste in mai multe scripturi hinduse, intre care si Devi Bhagvatam Purana, datand de aproximativ 14 000 ani.

Shri Ghanesha – copilul divin cu cap de elefant, zeitate hindusa ce intruchipeaza calitatile puritatii, inocentei, castitatii, auspiciozitatii si intelepciunii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu