23 aprilie 2009

Atma Basant – Spiritul primaverii si al muzicii


SAHAJ Group va invita sa participati sambata 25 aprilie, incepand cu ora 18:00, la concertul de muzica indiana clasica “Atma Basant – Spiritul primaverii si al muzicii”, ce va fi gazduit de Ateneul Tatarasi din Iasi.

Evenimentul va prilejui vernisajul unei expozitii de Sahaja Yoga, precum si o prezentare a metodei, pentru cei interesati.

In programul serii:

Partea a I-a:

1. Raag Shuddha sarang

Mihai Sturza - bansuri;
Sorin Bunda - tabla.

2. Bhajan instrumental

Mihai Sturza - bansuri;
Mihai Lupoaie - oboi;
Sorin Bunda - tabla.

Partea a II-a: genurile bhajan si qawwali


SAHAJ GROUP a luat fiinta in 1994, intre membrii sai numarandu-se absolventi ai Universitatii de Muzica din Bucuresti, cu specializari in muzica clasica indiana la Academia de Muzica si Arte Frumoase Late P.K. Salve din Nagpur, India si sub indrumarea unor reputati muzicieni indieni.

Componenta Sahaj Group:

Sorin Bunda - tabla si voce: studii de vioara la Scoala de muzica si arte plastice nr.1 Iosif Sava, Bucuresti (1986 1991); specializare clasic vocal si percutie clasica indiana (tabla) - Academia de Muzica si Arte Frumoase Late P.K. Salve din Nagpur, India (1999-2000); specializare tabla in cadrul cursurilor de vara de la Cabella Ligure, Italia, ale Academiei de Muzica si Arte Frumoase Shri P.K. Salve Kala Pratishthan din Vaitarna, India (2007); membru al grupului Sangeet Lahari de muzica clasica indiana.

Iulia Harangus – percutie auxiliara si voce: licentiata a Facultatii de Arte, sectia regie film din cadrul Universitatii Hyperion din Bucuresti (2005);masterat in Regie de Televiziune (2007); specializare in muzica clasica indiana - vocal (bhajan) in cadrul cursurilor de vara de la Cabella Ligure, Italia, ale Academiei de Muzica si Arte Frumoase Shri P.K. Salve Kala Pratishthan din Vaitarna, India (2007); membru in grupul Sangeet Lahari de muzica clasica indiana.

Mihai Lupoaie - harmonium si voce: studii de oboi si pian in cadrul Liceului de Arta Octav Bancila din Iasi (1983 1990); bursa de studii la Interlochen Arts Camp, SUA (1990); licentiat al Facultatii de Interpretare Muzicala specialitatea oboi din cadrul Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti (1996); colaborator al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii George Enescu (1991 1997); oboist in Orchestra de Camera La Camerata - Atena, Grecia (1997 1998), Orchestra Filarmonicii Oltenia din Craiova (1998 -1999), Orchestra Operei Nationale Bucuresti (1999 2002), Orchestra Filarmonicii Muntenia din Targoviste (din 2007); profesor de muzica la Institutul de Muzica Theme din New Delhi, India (2003-2006).

Simona Neagu - voce: licentiata a Facultatii de Interpretare Muzicala, specialitatea vioara din cadrul Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti (1995); specializare clasic vocal si bhajan - Academia de Muzica si Arte Frumoase Late P.K. Salve din Nagpur, India (1996); artist instrumentist vioara al Orchestrei de Camera Radio (din 1991).

Ionut Neagu - tabla: specializare in percutie clasica indiana (tabla si dholak) - Academia de Muzica si Arte Frumoase Late P.K. Salve din Nagpur, India (1996);

Adrian Neacsu - chitara si voce: studii de violoncel si pian in cadrul Liceului de Arta Margareta Sterian din Buzau;

Mihai Sturza - bansuri: studii de sitar sub indrumarea lui Pandit Gopal Phatak - Kanpur, India (1999-2000), harmonium sub indrumarea muzicianului si compozitorului Prof. Pandit Prabhakar Dhakde - Nagpur, India (2004-2005) si tabla cu prof. Kulvant Singh, Nagpur; studii de bansuri sub indrumarea lui Shaktidhar, Bangalore, India; membru fondator al grupului de muzica clasica indiana Sangeet Lahari - harmonium și voce.

Intrarea va fi libera.