18 martie 2009

Vibratii de primavara in Herastrau...


In cadrul Salonului de pictura AAP, gazduit in perioada 9-22 martie de Pavilionul A, Parcul Herastrau, expozitia sensibilei artiste sahaj Steluta Nistorescu premerge cu suavitate si har explozia eflorescentelor primaverii.


“Cu o evidenta formatie cultural-artistica, realizata perseverent prin studiu, cat si prin contactul direct cu opera de arta pe care a cunoscut-o in marile muzee ale lumii, Steluta Nistorescu a inteles bogatia implicatiilor faptului de arta, cat si multitudinea posibilitatilor ce se deschid in fata creatorului.
Abordand o arie variata de mijloace plastice: pictura si grafica de sevalet, precum si grafica de carte, pe toate le respecta in specificitatea lor, dar peste toate lasa sa se aseze aceeasi nota de armonie, discretie si finete, care-i sunt proprii.”
NICOLAE GH. IORGA


Absolventa a Scolii de Arta, sectia pictura, membru al Asociatiei Artistilor Plastici din Bucuresti si al Fondului Plastic al Uniunii Artistilor Plastici, Steluta Nistorescu participa din 1979 la expozitii colective in tara si strainatate - Rusia, Turcia, Italia, Cehia, Franta - si deschide seria numeroaselor expozitii personale incepand cu 1989. Semneaza deopotriva grafica de carte, creion si acuarela.Va incredintam ca pe o invitatie la prezenta expozitie, crezul artistei:
“Oare ce importanta poate avea un tablou care nu ne bucura si nu ne arata frumusetea Creatiei Divine? Caci tot ce nu are vibratii nu va dainui, nici ceea ce nu are frumusete sau nu transcende materia efemera."
STELUTA NISTORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu